Dan zaljubljencev

Darilo za valentinovo lahko naredite sami

zf
13. 2. 2017, 21.22
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Izrabljeno se zdi, ko vsakič znova hitimo na praznik zaljubljencev v cvetličarne in po bombonjere, samo zato, da bi dokazali, da nismo pozabili na ljubezen in da nam še vedno ogromno pomeni.

Profimedia
Iz srca narejeno darilo ima neprecenljivo vrednost.

Vam vaša boljša polovica res veliko pomeni? Potem letos presenetite drugače. Zagotovo sta si oba že neštetokrat povedala, da ne potrebujeta darila in da se ves čas osrečujeta, vendar skrivoma po tihem pričakujeta vsaj drobno pozornost, s katero si dokažeta, da mislita drug na drugega. Prekinita dolgoletno tradicijo bombonjer in spodnjega perila, bodita izvirna in si drug drugemu pripravita majhno, a ljubko darilce.

Cvet za zmeraj

Če je vaša boljša polovica strastna navdušenka knjig, ji lahko iz starega ovojnega papirja izdelate prikupen in zanimiv zaznamek za v knjigo. Tako bo vedno vedela, kje je ostala.

Sestavine: večbarvni ovojni ali povoščen papir, 2 žametni zeleni žički, škarje

Priprava: Več plasti pisanega papirja položite drugo na drugo. Naredite kvadrat z merami 20 x 20 in ga začnite pregibati tako, da nastane harmonika. Nato na sredini z žičko, ki bo služila za steblo, pritrdite povoščen papir. Žičko enostavno zvijajte in tako naredite steblo. Uporabite tudi drugo žičko in z njo oblikujte liste na steblu. Povoščene konce papirja, namenjene za cvet, nato previdno, drugega za drugim, privihajte navzgor na obeh straneh, da se ustvari čudovit cvet.

Darilna škatla

Sestavine: Stara škatla od bombonjere, flomaster, ravnilo, škarje, lepilo, ovojni papir, bel papir

Čokolada velja za afrodiziak, s katerim so si spolno moč dvigovali že stari Maji. Če ste nekoliko bolj spretni, specite čokoladne mafine, ki jih boste pripravili v srčkastih podstavkih.

Priprava: Na hrbtno stran ovojnega papirja narišite obris škatle in mu prištejte dodatna dva centimetra. Obliko nato izrežite iz papirja. Vogale nekoliko narežite, da jih boste kasneje lažje prilepili na škatlo. Spodnji del škatle premažite z lepilom in ga zalepite na označeno mesto ovojnega papirja. Rob, ki je ostal, prilepite na škatlo, tako da oblepite celotno obliko. Enako naredite s pokrovom. Ko ste takole oblepili škatlo, notranjost prelepite z belim papirjem. Škatla je tako pripravljena za shranitev drobnega, a ljubkega presenečenja, ki bo navdušilo.