Dan ljubezni

Valentinovo: Koliko boste odšteli za vrtnice?

Lara Jelen
14. 2. 2017, 07.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Valentinovo že trka na vrata. Vsakoletne modrosti, da si je treba ljubezen izkazovati skozi vse leto in ne samo na za to izbran dan, poznamo, vendar smo prepričani, da se nihče ne bo branil majhne pozornosti.

Profimedia
Z rožami ne morete zgrešiti.

Svojemu partnerju pokažemo naklonjenost z besedami in dejanji. Kadar želimo to dvoje še podkrepiti z darom, pa nikakor ne moremo zgrešiti z rdečo vrtnico, ki tako rekoč po vsem svetu velja za tradicionalni simbol ljubezni.

Rdeča vrtnica sporoča »ljubim te« in hkrati pomeni spoštovanje ter pogum, pojasnjujejo pri Mednarodnem združenju pridelovalcev rezanega cvetja. Vsaka barva vrtnice nosi svoje sporočilo, in kadar je govora o ljubezni, je rdeča neizpodbitna kraljica. Z njo moški ženskam že tisočletja izkazujejo ljubezen.

Profimedia
Počastite ljubezen z majhno pozornostjo. Ne stane veliko, pomeni pa ogromno.

Ena ali ducat?

Če veste, da ima ljubljena oseba najraje določeno barvo rož, ne kolebajte pri izbiri, ne glede na pomen. Pripnite sporočilce in pomen določite sami. 

Ena sama podarjena vrtnica pomeni preprostost in je idealna rešitev za tiste, ki bi radi nekaj podarili, a imajo prazne žepe, poučujejo poznavalci. Po trgovinah imajo danes in jutri posebne ponudbe vrtnic, za katere predvidevamo, da so tudi malo kvalitetnejše kot tiste, ki jih prodajajo sicer. Namreč, ni pomembna samo cena, temveč tudi dobavitelj in potek prenosa vrtnic do trgovine. Tistega pol privarčevanega evra se gotovo ne boste tako veselili, če bo vrtnica vaši najdražji ovenela že naslednji dan. Sicer pa eno rdečo vrtnico v Lidlu in Eurospinu dobite po 1,99 evra, medtem ko v trgovinah Tuš prodajajo različne velikosti rdečih vrtnic. Maksi vrtnica z višino stebla 95 centimetrov vas bo stala 3,99 evra (akcijska cena), medtem ko takšna z višino stebla 60 centimetrov stane 3,29 evra. Za primerjavo, šopek desetih vrtnic v Tušu trenutno stane 7,99 evra, v E.Leclercu pa 3,50 evra. Ob tem še enkrat ponavljamo, da ne vemo, ali je tudi kvaliteta tako različna kot cena. Podpisana pod ta članek pa lahko povem, da imam najboljše izkušnje z rezanim cvetjem iz trgovin Hofer. Tu za valentinovo prodajajo valentinov šopek mešanega cvetja po 6,99 evra.