Pred slovesom

VIDEO: Tina Maze na eni nogi v cilj, zdaj bo iskala strast

T.L.
5. 1. 2017, 10.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Še trije dnevi nas ločijo od zadnjega nastopa šampionke Tine Maze na pohorski Zlati lisici.

Mediaspeed.net
Tina Maze, nekoč uspešna športnica, ki navdušuje tudi s svojo lepoto.

Odštevamo dneve, ko se bo kot tekmovalka Tina Maze še zadnjič spustila po progi. Na twitter profilu francoskega Top Ski News so v sredo zvečer, tri dni pred zadnjim Tininim nastopom na mariborski Zlati lisici, na twitterju objavil kratek pogovor s slovensko šampionko. Tina se je sicer včeraj v družbi največjih smučarskih legend, kamor se je za vse večne čase vpisala tudi sama, udeležila revialne tekme v Zagrebu. Kako se je odrezala, lahko pogledate v posnetku.

Na vprašanje, ali se telesno in duševno počuti pripravljeno za Maribor, je Tina v svojem slogu odgovorila: "Rodila sem se pripravljena". Edini cilj, ki si ga je zastavila pred mariborsko tekmo zase in ljudi, ki jo obkrožajo, pa je, da se zabavajo, je dodala.

Razkrila je, da bi rada nadaljevala z delom kot komentatorka smučarskih tekem za TV mrežo Eurosport. Kot dodaja, je to odličen način, da ostane v poznanem krogu in deli svoje izkušnje z ljudmi, ki spremljajo smučanje. Tina je spregovorila tudi o ciljih in načrtih za prihodnost. Želi si, da bi tudi v drugih stvareh našla toliko strasti, kot jo je v smučanju.

Mediaspeed.net
Tina Maze in Andrea Massi.

Ker Tina velikokrat na družbenih omrežjih piše o Sloveniji, so jo na Top Ski Newsu še vprašali, ali smatra, da ima vlogo ambasadorke. "Nisem popolna, ampak v vsem, kar počnem, dam vse od sebe." Njen najljubši kotiček v Sloveniji je njen dom, je še zaupala.

Slovenija je močna in uspešna država v zimskih športih. Kaj pa je Tinino mnenje o Ilki Štuhec, Jakovu Faku in bratih Prevc? Tina je odgovorila, da je Slovenija velika športna država z bogato športno tradicijo. "Nekaj edinstvenega je, da ima dvomilijonski narod toliko odličnih športnikov v toliko različnih športih."

Kakšno pa je Tinino mnenje o trenutni smučarski ženski konkurenci – med njimi se bo nenazadnje v soboto spustila po pohorski strmini? "Odlično je, da vidim nekatere kolegice mojih let na zmagovalnih odrih, ob njih pa tudi nove obraze. Zanimivo. Šport je krasen. In vedno bo tako. Rock on!" Tina je ob koncu intervjuje navijačem po celem svetu še sporočila, da jih ima rada.