Po mestu

FOTO: Legende "na delu": Tomba ostaja šaljivec, Kostelića navdušila

T.L.
4. 1. 2017, 20.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Po središču Zagreba so se po progi spustile legende smučanja.

Reuters
Tina Maze

V Zagrebu se v središču mesta in po tekmi na Sljemenu odvija "tekma" smučarskih legend, ki se pred zbranimi gledalci ob 50-letnici svetovnega pokala Fis, spustili po revialni, dobri 160 metrov dolgi progi. 

Iz kratkih izjav smučarskih legend, med katerimi so številni že vstopili v "zrela leta" in se - česar od teh velikih imen nismo vajeni - povsem lagodno spustili po progi. Andreas Wenzel se je tako za piko na i skozi zadnja veleslalomska vratca na progi zapeljal skozi. Ob navdušenju gledalcev se je po progi najprej spustil Ivica Kosetlić. V Zagrebu pa je zbrana smetana smučarske zgodovine, med njimi so bili tudi Jean-Claude Killy (prvi zmagovalec svetovnega pokala 1967-68),  Karl SchranzAlbero Tomba, veliki šaljivec, ki še z vožnjo dokazal, da ni izgubil smisla za humor in gledalce navdušil s pozdravom v hrvaškem jeziku, Marc Girardelli, Petra KrombergerAnnemarie Moser-PröllTamara McKinney, Pernilla WibergTina Maze, Nicole Hosp, Michaela Dorfmeister in Renate Götschl, zadnja pa se je ob navdušenju zbranih spustila še Janica Kostelić.  Marcel Hirscher, trenutno najboljši smučar, pa se je na polovici proge ustavil in se fotografiral z gledalci.

Tina Maze: To so najlepše tekme

Tina Maze je imela ob progi močno navijaško podporo. "Hvala vam, počutim se odlično. Pa vi?" je po poročanju portala 24sata.hr zbrane spraševala naša šampionka. Odgovor navijačev je bil seveda pritrdilen. "To so najlepše tekme," je še dodala Tina, ki bo že v soboto na startu Zlate lisice v Mariboru.

"Zmaga" v ženske roke

Na tekmi je po poročanju STA zmago slavila Avstrijka Renate Götschl. Čeprav prireditelji osemnajstim zmagovalcem svetovnega pokala uradno niso merili časa, je bila na koncu Götschlova le nekoliko hitrejša od Ivice Kostelića.