Feng šuj

Leto 2017 lahko postane prelomno

sn
21. 12. 2016, 21.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Praznični čas je od nekdaj bil, je in vedno bo v znamenju želja. Tistih, ki jih zaželimo drugim, in seveda najbolj pomembnih: naših osebnih – za nas.

Dreamstime
Zakaj bi samo čakali, da vam nekdo izpolni želje, ko pa si lahko pomagate sami?

Ko sami sebi položite račune, šele lahko v resnici izluščite, kaj si v resnici želite. Za danes, za prihodnje leto … In ko se zatrdno odločite, da si želite ljubezen, drugo službo ali dolgo potovanje, dovolite feng šuju, da vam pomaga izpolniti želeno.

Če je vaša želja po izboljšanju finančnega stanja prva na seznamu, nekaj kovancev ali bankovcev položite v rdečo ovojnico, ker s tem spodbujate rast, in jo položite v levi kot doma.

Ta starodavna kitajska veščina urejanja prostora, katere namen je povečati skladnost in pretok energij, se je navsezadnje že tolikokrat izkazala, da ji res lahko zaupate.

Želja: shujšati

Pospraviti in očistiti bo treba stanovanje. Nered simbolizira prtljago, ki se manifestira v kopičenju maščobe na telesu. Če želite biti vitki, morate biti urejeni in tak mora biti tudi vaš dom. Začnite s policami, predali, mizami …, kar na njih ni nujno potrebno, odstranite. Seveda nadaljujte v tem stilu. Ko boste naredili še red v garderobnih in kuhinjskih omarah, se poste počutili lažji in bolj polni energije – vnašali boste manj kalorij in imeli voljo za fizično vadbo.

Želja: najti ljubezen

V najtesnejši povezavi z ljubeznijo je spalnica, ki je simbol vaše seksualnosti. Najbolj pomembni je, da vaša postelja ni obrnjena proti vratom ali da ni v neposredni liniji z njimi. Na nobenem mestu naj se postelja ne tišči zidu, kar je znak vaše pripravljenosti, da ste pripravljeni na delitev – v tem primeru postelje in čustev ljubezni.

Želja: najti službo

Za še močnejši klic po izpolnjeni romantični ljubezni v desni kot spalnice postavite dve dišeči sveči in še kaj lepega – morda svileno okrasno blazino.

Če je služba trenutnoprioriteta v vašem življenju, bo treba vbiti pozoren na vhodna vrata. Tamorajo biti v dobrem stanju, očistite jih do leska in popravite, če so popravila potrebna. Če je barva zbledela, jih pobarvajte na novo, če škripajo, naoljite tečaje, če se ključ težko obrača, vstavite novo ključavnico, pribijte nanje novo – čim lepšo ploščico s svojim imenom … Skratka, čim boljša bodo vaša vhodna vrata, tem lažje boste našli službo.

Želja: imeti več denarja

Za kakršnekoli načrte z denarjem in blagostanjem je treba pozornost posvetiti levemu kotu doma. Postavite vanj keramično korito z zdravo rastlino – čim večjo in čim bolj olesenelo, najboljše je manjše drevo, ki predstavlja stabilnost.

Želja: potovanje

Če želite čim več potovati, vaš dom pripravite na to. Fotografije krajev in dežel, kamor bi si želeli, razobesite v desni kot od vhodnih vrat. Če si želite okoli sveta, v kot postavite kar globus in ga vsak dan zavrtite. Poleg postavite tudi kovinske predmete, najboljša bo srebrna škatla, ki jo tako kot stene napolnite z razglednicami krajev, v katere si želite odpotovati.