Odvrgli majice

Pozirali zgoraj brez, ker bodo s tem pomagali

P.K.
4. 12. 2016, 18.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Na Goriškem odmeva projekt, s katerim bo Prostovoljno gasilsko društvo Šempeter pri Gorici zbiralo denar za domačo porodnišnico. Prodajali bodo svoj seksi koledar.

PGD
Koledar šempetrskih gasilcev bo v prodaji prihodnji teden.

Projektna vodja Polona Žerovec pohvali avtorja fotografij in dizajna Tomaža Bremca, gasilce, ki so pozirali, ostale člane društva in druge, ki so pomagali izpeljati projekt. 

Takoj na začetku nam gasilci razložijo, da sami koledarja ne bi označili za seksi, čeprav so na fotografijah, ki bodo krasile koledar za leto 2017, pomanjkljivo oblečeni. »Za ta projekt smo se odločili zato, da naredimo v društvu nekaj novega, se na ta način zabavamo in krepimo medsebojne vezi, zraven pa vpletemo še dobrodelno noto,« razložijo naši sogovorniki. 

Že nekaj časa so se pogovarjali o tem, da bi izpeljali tak projekt, a se do letos to ni zgodilo. Idejo so fantom previdno v razmislek ponudile članice društva in jih opogumljale, naj to izpeljejo. In letos, kot pove tajnica društva Polona Žerovec, tudi vodja dobrodelnega projekta, so idejo le uresničili.

Tomaž Bremec
Gasilci PGD Šempeter pri Gorici pozirajo z vodjo dobrodelnega projekta, Polono Žerovec.

Sprva zadržani

»Začetno tremo je prebil Toni, najstarejši član v naši gasilski enoti, in s tem vlil ogromno zagona drugim, mlajšim in malo manj mladim gasilcem. Potem je zadeva stekla. Povedati je treba, da so na fotografijah gasilci taki, kot pač so – resnični moški, eni bolj postavni – mišično oblikovani, drugi s trebuščki in bolj redkimi lasmi,« obrazložijo.

PGD
To je utrinek iz snemalnih seans, ki so bile kar naporne.

Za koledar namreč niso želeli izbirati le postavnih mladeničev; fotografiral se je vsak, ki je to želel, še povedo. »Smo taki, kot smo; taki, kot pridemo k ljudem, ko potrebujejo pomoč, le da smo takrat v zaščitnih oblačilih. V koledarju smo gasilce predstavili skupaj z opremo, ki jo uporabljajo med delom,« pove Žerovčeva.

Tomaž Bremec
Resnični moški - gasilci PGD Šempeter pri Gorici, razgaljeni za dobrodelnost.

Svoj izvod koledarja lahko naročite prek spletnega obrazca, ki ga najdete na spletni strani društva www.pgd-sempeter.si ali na njihovi Facebook strani. 

Naporna snemanja

Vsega so se lotili z vso resnostjo in dodobra premislili, kaj želijo. »Sam koledar je nastajal dva meseca. Vanj smo vložili veliko truda, ker smo želeli ustvariti kvaliteten izdelek, ki bo društvu v ponos. Zdaj ko ga vidimo, nas res prevevajo taki občutki. Vsa snemanja, ki so se zavlekla pozno v noč in druge s projektom povezane aktivnosti, se obrestujejo,« v imenu članov društva poudarja Polona Žerovec in dodaja, da bo največja nagrada seveda izkupiček od prodaje koledarjev, ki bo v celoti namenjen urejanju družinske sobe v šempetrski porodnišnici.