Feng šuj

Privabite bogastvo

sn
27. 11. 2016, 08.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Želja vseh nas je, da bi med božičnimi in novoletnimi prazniki v svojih domovih pričarali čim lepše vzdušje. Učinek praznikov pa lahko traja vse leto, če upoštevamo nekaj pravil.

dreamstime

Večina okraskov, s katerimi te dni zaljšamo prostore, simbolizira prav to, k čemur najbolj težimo: blagostanje, srečo, uspeh, harmonijo …

Prastara vzhodnjaška veda o urejanju prostora feng šuj vključuje nasvete, kako in kaj s prazničnim okrasjem, da bo ustvarjalo pozitivno energijo.

Praktično

Jelka in drugo naravno okrasje naj vedno stojita čim dlje od izvora toplote: ob kaminu je večja nevarnost požara, ob radiatorju pa hitro pride do izsušitve vej in odpadanja iglic.

Površina bogastva

V našem okolju je obvezen praznični dodatek božično drevesce. S tem, ko ga postavimo v svojem domu, simboliziramo trdnost in dolgotrajno prijateljstvo.

Mojstri feng šuja v trikotni obliki iglastega drevesa prepoznavajo znamenje ognja, njegovo najbolj primerno mesto pa je v sobi, ki predstavlja levi vogal vaše hiše ali stanovanja. Ta prostor je namreč površina bogastva, leseni predmeti pa ga s svojo močjo še bolj privabljajo. Postavitev novoletne jelke v levi prostor hkrati družini prinaša vsestranski napredek.

Veliko možnosti

Če je razporeditev vašega doma taka, da jelko lahko umestite edino na sever, jo okrasite s steklenimi dodatki v modri, beli, srebrni ali zlati barvi.

V primeru, da je njen prostor na zahodu ali severozahodu, si jo omislite v belih, srebrnih, zlatih ali rumenih odtenkih, na široko pa se izognite rdeči barvi.

Vsaj 1 okrasek mora na jelko nujno obesiti vsak družinski član.

Če je jelka v jugozahodnem ali severovzhodnem delu doma, pa jo odenite v rumene in rdeče okraske, če se le da, iz keramike, izogibajte pa se beli in srebrni.

Da bi pripomogli k pristnemu medsebojnemu razumevanju družinskih članov in boljši povezanosti, poskrbite, da bo vsak član na jelko sam obesil vsaj en okrasek, saj ji s tem dejanjem podari nekaj svoje osebne energije.

dreamstime
Med prazniki se potrudite ter zasejte seme ljubezni in blaginje.

Kamorkoli boste postavili jelko, nujno poskrbite, da z njo ne blokirate pretoka vitalne energije skozi vaš dom – torej tudi ne sme stati blizu vhodnih vrat.

Če se družina počuti razpršeno oziroma neenotno, pa mojstri priporočajo, da se jelka postavi kar na sredino prostora, ker tako stabilizira energije.

Različni vplivi

Na svoji jelki si omislite čim več svetlečih in bleščečih okraskov, saj ti simbolizirajo slavo in ugled.

Okrasne angelčke postavite levo od vhodnih vrat, tako si boste zagotovili pomoč dobrih ljudi.

V desni vogal, nasproti vhodnih vrat, postavite dve okrasni dišeči sveči. Tako  boste zagotovili, da bodo praznični dnevi minili v ljubezni in razumevanju. Najboljše barve za sveči so rumena, rožnata in rdeča.

Osvežite dom z dodatki v svežih barvah in s prijetnimi dišavami.

Glavna razsvetljava naj ne bo premočna.

Na kavče in naslanjače dodajte čim več blazin ali kakšnih drugih okroglih predmetov, ki pomagajo pri pretakanju pozitivne energije.