Nista si enotna

Nostradamus napovedal Trumpa, Vanga Obamo razglasila za zadnjega

J.P.
10. 11. 2016, 13.28
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Kot že ob tolikih odmevnih dogodkih poprej so se tudi ob nedavnih ameriških volitvah nekateri lotili tolmačenja napovedi vidcev.

Profimedia
Njegov zapis močno spominja na Donalda Trumpa.

Vidcev, kot sta bila Nostradamus in Baba Vanga.

Drzen kričač

Pred nekaj dnevi so bili znova na tapeti Nostradamusovi verzi. Danes je mogoče reči, da so bili ti 'strokovnjaki' pri svojih napovedih uspešnejši od večine ameriških političnih analitikov, ki so zmago na predsedniških volitvah pripisovali demokratski kandidatki Hillary Clinton.

»Velik, brez sramu, drzen kričač, on bo izvoljen za guvernerja vojske: drznost njegovih trditev, most zdrobljen, mesto omedlelo od strahu,« je zapis, s katerim naj bi Francoz napovedal zmago republikanskega kandidata Donalda Trumpa.

To pa ni edina napoved, ki jo je Nostradamus imel za letošnje leto. Letos naj bi se tako začela 3. svetovna vojna, ki jo bo naznanil velik komet na nebu.

Zadnji ameriški predsednik

Baba Vanga pa je očitno videla drugačno različico prihodnosti. Napovedala je namreč, da bo Barack Obama zadnji ameriški predsednik (še prej pa napovedala tudi, da bo ta predsednik Afroameričan in da bo zavladal v času velike ekonomske krize, da bodo ljudje vanj polagali svoje upe, a da bo le še bolj razdvojil državo).

Naslednje leto

20. januarja 2017 bo jasno, če se je Bolgarka zmotila in če so zaključki proučevalcev Nostradamusovih zapisov bili preuranjeni.