Učinkovito!

Hujšanje ob polni luni

sr
13. 10. 2016, 21.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Lunin koledar vam za vsak dan v letu pokaže, v katerem astrološkem znamenju je Luna in ob katerem času vstopi v naslednje znamenje. Tisti, ki ste preizkusili že nešteto diet, pa nobena ni obrodila sadov, se lahko kot rešilne bilke oprimete lunine diete oziroma posta ob ščipu.

Dreamstime
Ob poni luni naj vaša miza ostane čim bolj prazna, vzdržnost se vam bo bogato obrestovala.

Post ob ščipu vas zagotovo ne bo razočaral, prav nasprotno, temeljito bo očistil vaše telo od znotraj, hkrati se boste ob pitju sadno-zelenjavnih sokov počutili odlično z novo zalogo energije.

Za hujšanje po luni je treba vestno spremljati njene mene. Kajti niso vse enako dobre za začetek diete. Najbolj priporočljivo je, da dieto s kratkim, eno- ali največ tridnevnim postom ob sadno-zelenjavnih sokovih začnete ob polni luni. V tem času boste kilograme najlažje izgubili z uživanjem napitkov iz korenja, redkvice, rdeče pese in zelene, ki jih preprosto pripravite v električnem mešalniku ter popijete sveže. 

Astrološki nutricionisti svetujejo

Hujšati je najbolje začeti ob polni luni ter z uravnoteženo, manj mastno prehrano nadaljevati do konca mlaja. Poudarek Za hujšanje po luni je treba vestno spremljati njene mene.

Mavrično hujšanje

Po koncu posta nadaljujte z uravnoteženo, manj mastno prehrano do mlaja. Astrološki nutricionisti priporočajo, da v tem obdobju živila izbirate po barvi (tako imenovano mavrično hujšanje) oziroma jih prilagodite zodiakalnemu znamenju, v katerem je tisti čas Luna.

Luna v biku, devici ali kozorogu narekuje modra živila (radič, jajčevci, slive in modro grozdje pomirjajo razdražen želodec, zavirajo apetit).

Ko je Luna v ovnu, levu ali strelcu, se najbolje obnesejo rdeča živila (rdeči ribez, maline, rdeča jabolka ali paradižniki; ti aktivirajo jetra, pospešijo razstrupljanje telesa, organizmu dovajajo železo).

Luna v dvojčkih, tehtnici in vodnarju zahteva rumena živila (limone, paprika, banane, koruza in riž in ananas pomagajo pri presnovi in vzpostavljanju zdrave črevesne flore).

Ob Luni v raku, škorpijonu in ribah segajte po zelenih živilih (brokoli, zeleni beluši, grah, špinača, zelje, por, koromač, kumarice, zelena koleraba; ti pospešijo izmenjavo snovi v telesu).  

Nadvse preprosto lunino hujšanje bo z vas v dobrih 14 dneh (od začetka ščipa do konca mlaja) oklestilo celo do tri kilograme, seveda če se boste v tem času odpovedali sladkarijam ter mastnim in ocvrtim priboljškom in na jedilniku imeli čim več od zgoraj naštetih jedi.

Hujšati je najbolje začeti ob polni luni ter z uravnoteženo, manj mastno prehrano nadaljevati do konca mlaja. Najslabši za začetek diete pa je čas ob prvem krajcu. V dneh rastoče lune ima namreč človek močan apetit in željo po sladkem. Vse, kar zaužije, se mu hitro pozna na tehtnici, prebava je slaba, prav tako ni prave motivacije za gibanje.