Dober napotek

Tišina prinaša odgovore

sn
7. 10. 2016, 22.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Pogosto skušate ljudem dopovedati, kako zelo se motijo, in jih celo prepričujete v dejanja, ki bi vam vrnila ljubezen, ki ste jo dali. V tem obdobju boste v tišini našli največ odgovorov.

profimedia
Tišina pozitivno vpliva na obnovitev energije, čustva in spodbudi nadaljnjo manifestacijo vaših srčnih želja.

V tišini ne počnite nič drugega, kot da se čutite in ste v stiku s svojimi čustvi. Številka 10 minut na dan skušajte užiti tišino in v njej poiskati svoj mir.

Večina ljudi se dan za dnem sooča s svojimi notranjimi popotovanji. Ne boste jih mogli prepričati o vašem. Tišina ne pomeni enako kot ignoriranje. Pomeni le, da tistega, česar ne morete spremeniti, ne skušate izsiliti z besedami. Pustite. Bodite najboljša verzija sebe, v vsakem trenutku izražajte ljubezen do sebe in zaupajte, da je vam bo vesoljna modrost odgovorila. Kako? V dejstvu, da vse, kar ste, pride nazaj. Če ste dali ljubezen, se vam bo vrnila. Morda se vam trenutno ne zdi tako. A dajte času čas. Kajti čas pokaže vse. Kar človek da, bo izkusil. Vedno.

Tišina in vir energije

Quan Yin, boginja, ki pozna mir srca in uma

"Energija, ki manifestira, ni tista izsiljena, ampak je obilna, naravna in ne potrebuje prepričevanj, kam mora iti. Ona ve. Zato ji dovolite ustvarjati in ji slediti."

Postati v tišini je največji dejavnik notranjega samozdravljenja. Obstajajo trenutki, ko govorite, da bi lahko zdravili, in obstajajo trenutki tišine, ki zdravijo. V obdobju, ko vas popade nemir, izberite tišino (mirovanje, meditacijo ...). V tišini ne počnite nič drugega, kot da se čutite in ste v stiku s svojimi čustvi. Ne analizirajte jih. Samo postojte. Morda priteče kakšna solza. Naj teče. In v tej tišini najdite zavetje v tistih, ki jih je najlažje najti v tišini – v nas.

Tišina in rezultati

Velikokrat se želje izpolnijo ali pa priložnosti potrkajo na vrata, pa jih ne opazite. Ker se okoli vas dogaja kaos ali ker se panično bojite, da boste nekaj izgubili, in to želite nadzorovati in podobno. Najboljše stvari k vam pridejo, ko ste umirjeni in si dovolite čutiti zaupanje do vsega, kar je. V tem obdobju poskusite spustiti nadzor, kaj naj bi bilo, s kom in do kdaj. Seveda v srcu negujte svoje najgloblje sanje, a tudi vero. Na srce tako ne obešajte zagrenjenosti, jeze, razočaranj in se jim bodite pripravljeni odpovedati. V srcu najdite spokoj, nato pa mirno odreagirajte na vse okoliščine v vsakem dnevu. In vedite, da v miru sprostite pot največjim sanjam. Dobite ideje za naprej. Morda celo revolucionarne, še nevidne pristope, ki v nemiru ne morejo razkriti svoje veličastnosti.