Avti in glasba

FOTO: Novega audija je »krstil« 94-letni virtuoz

b.p.
1. 9. 2016, 15.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Grand hotelu Union so predstavili novi Audijev model, audi Q2, ki so si ga lahko povabljenci ogledali v družbi najstarejšega aktivnega violinista na svetu, legende tega inštrumenta, virtuoza Ivryja Gitlisa.

mediaspeed
Odlični imitator Tilen Artač je povabljencem razkril novega člana družine Audi.

Potem ko so novega jeklenega konjička premierno predstavili v Mariboru, so ta teden novega člana družine Audi lahko občudovali še Ljubljančani. In to na zelo prefinjen način, saj so povabljenci najprej uživali v koncertu najstarejšega aktivnega violinista na svetu, legende tega inštrumenta, virtuoza Ivryja Gitlisa.

mediaspeed
Legenda violine, virtuoz Ivry Gitlis, je s očaral s svojo glasbo in tudi z osebnostjo, saj je stresal šale iz rokava.

Izraelski virtuoz na violini je s svojimi 94 leti eden izmed zadnjih mojstrov »zlate generacije«. Nastopal je z vrhunskimi svetovnimi orkestri, vključno s filharmonijami iz Londona, New Yorka, Berlina, Dunaja, Filadelfije in Izraela, ter tako rekoč z vsemi pomembnimi glasbeniki našega in prejšnjega stoletja, od Jasche Heifetza do Johna Lennona. Pravzaprav bi težko našteli vse umetnike, s katerimi je Gitlis sodeloval tekom svoje umetniške kariere.

Na koncertu je sodeloval violinist Anton Martynov, ki Gitlisa zadnja leta spremlja na številnih koncertnih gostovanjih, in drugi izbrani glasbeniki Akademije Branimir Slokar. Sledila pa je predstavitev novega audija Q2, ki so ga povabljenci lahko občudovali kar med pogostitvijo po koncertu.