Pomota

»Mrtvi« dedek popival dva meseca

uk
1. 9. 2016, 07.17
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Člani družine Ramos so bili gotovo prepričani, da se je na njihovem pragu prikazal duh, ko se je po več kot dveh mesecih vrnil dedek, ki so ga pred več kot enim mesecem kremirali.

Youtube
Kot kaže, je Miguel vedel, da ga imajo za mrtvega, a se očitno ni želel vrniti v dom.

Pred približno dvema mesecema je namreč Miguel Angel Gomar De Luna zbežal iz doma za ostarele v Chihuahui (Mehika); bival je resda na odprtem oddelku, kjer je imel prost izhod. Sostanovalcem je dejal, da bo odšel na kakšen kozarček v lokalno gostilno, ko pa se do večera ni vrnil, ga je začela iskati policija. A 72-letnika preprosto ni mogla najti. Že naslednji dan so ga proglasili za pogrešanega, nekaj tednov pozneje pa je bil proglašen za mrtvega.

Truplo v jarku

Čez nekaj tednov so policisti namreč v obcestnem jarku našli truplo starejšega moškega, ki je ustrezal opisu družine. Truplo je sicer že precej razpadlo, a so slike kljub temu pokazali Miguelovi hčerki Luceri Gomar Ramos. Ta sicer ni bila čisto prepričana, ali gre za njenega očeta, a je nazadnje pod pritiskom vendarle popustila in s podpisom to potrdila. Če tega ne bi storila, namreč ne bi mogla prevzeti trupla osebe, za katero je vendarle mislila, da je njen oče. Ni namreč mogla verjeti, da bi njen oče kar tako izginil, zato je verjela, da se mu je zgodilo nekaj hudega. Lokalni mediji niso navedli, ali so bili na najdenem truplu znaki nasilja ali ne, a naj bi moški po nekaterih podatkih umrl naravne smrti. Truplo so kremirali in družina se je od svojega očeta in dedka na pogrebu dokončno poslovila. Čeprav je bila za družino to izguba boleča, je bila zanje zgodba vsaj zaključena.

Dedkova vrnitev

Miguel pa je v tem času, živ in razmeroma zdrav, užival življenje, kolikor se je le dalo. Spal je na ulicah, prosjačil je za denar, ki ga je v glavnem porabil za pijačo, in se zabaval, kolikor je le mogel. Po približno dveh mesecih so ga na ulici našli policisti in ga odpeljali do njegove hčerke. »Predstavljajte si, kako smo bili presenečeni, ko nas je kontaktiral policist in nam dejal, da so našli mojega očeta,« je dejala Lucera in dodala, da je presrečna, da je njen oče še živ. In hkrati malce zaskrbljena zaradi osebe, ki so jo pokopali. »Nismo mogli verjeti, ko je prišel do vrat v spremstvu policistov. Bili smo prepričani, da ga ni več na svetu.«

»Mislili so, da sem mrtev. Jaz pa sem samo hodil in hodil,« je dejal Miguel, ki je bil po prihodu domov videti, kot da je sodeloval v barskem pretepu. Družina se bo zdaj morala spoprijeti s pravo birokratsko nočno moro, saj morajo znova pridobiti dedkovo identiteto. Poraja pa se tudi vprašanje, kdo je bil moški, ki so ga pokopali namesto dedka. Moškega bodo namreč težko identificirali, saj je bil kremiran.