Generacija X

Milenijci seksajo manj kot njihovi starši

ud/sta
14. 8. 2016, 17.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Današnja mladina nima toliko spolnih odnosov, kot so jih imele prejšnje generacije, kljub vsesplošno razširjenim spletnim stranem in aplikacijam za zmenke ter večji sprejemljivosti spolnosti pred poroko, kaže študija raziskovalcev z univerze na Floridi.

youtube
Pri mladih ženskah obstaja dvakrat več možnosti za spolno nedejavnost kot pri mladih moških.

Ti so se osredotočili na generacijo milenijcev, rojeno v 90. letih minulega stoletja. Kot so ugotovili, gre za spolno najmanj dejavno skupino po veliki gospodarski krizi v 30. letih minulega stoletja.

Nedejavnost

»Edina generacija, ki je izkazovala višje ravni spolne nedejavnosti, je tista, ki se je rodila v 20. letih minulega stoletja,« navaja študija raziskovalcev z univerze Florida Atlantic. Iz študije izhaja, da bodo Američani, stari med 20 in 24 let – tisti, ki so bili rojeni v 90. letih, bolj verjetno poročali, da po dopolnjenem 18. letu niso imeli spolnih partnerjev, kot tisti iz generacije X, ki so se rodili v poznih 60. letih minulega stoletja. Petnajst odstotkov Američanov v starosti med dvajset in štiriindvajset let je namreč poročalo, da od svojega 18. leta niso imeli spolnega partnerja, za razliko od šestih odstotkov tistih, rojenih v 60. letih.

Pprepričanje

Študija je v navzkrižju s splošno razširjenim prepričanjem, da so milenijci generacija zmenkov oziroma spolnosti brez obveznosti, kar popularizirajo različne aplikacije, je dejal soavtor študije Ryne Sherman. Kot je poudaril, podatki, ki so jih zbrali, kažejo, da milenijci niso bolj promiskuitetni od svojih predhodnikov. Študija je tudi pokazala, da pri mladih ženskah obstaja dvakrat več možnosti za spolno nedejavnost kot pri mladih moških.