Srhljivo

Skrivnostni otroci s črnimi očmi (3. del)

uk
4. 8. 2016, 12.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Pojavi, ki že dlje časa burijo duhove, morda celo dobesedno, niso ravno novi, se pravi, da bi bili izmišljotina interneta. Eno od najstarejših pričevanj prihaja iz leta 1950.

dk
Očitno potrebujejo otroci povabilo, da lahko vstopijo v hišo. Kdo ve, morda pa so osnova za nastanek vampirjev.

Šestnajstletni Harold iz Virginije naj bi doživel takšno srečanje. Najstnik naj bi hodil proti domu, ko je srečal dečka, ki se je naslanjal na ograjo, kot da bi nekoga čakal. Harold je šel mimo njega, deček pa mu je nenadoma rekel, da bi rad šel k njemu domov. »Pospremil me boš k sebi domov,« je dejal deček. V tistem trenutku je Harold opazil nenavadne črne oči.

Želel je zbežati, a je deček zavpil: »Da ne bi zbežal stran od mene! Peljal me boš do svoje hiše.« Kljub temu je Harold zbežal, kar so ga nesle noge. Dejal je še, da je za seboj slišal grozljiv nečloveški krik. Starša sta fantu verjela in njegov oče je vzel puško ter šel iskat črnookega dečka, a ga ni našel. Njegova mati je bila prepričana, da je Harold srečal kar samega Satana, in je najstnika odpeljala k duhovniku. 

Otroci na bencinski črpalki

Nikakor ne bi bilo prijetno srečati katerega od teh otrok.

Leta 2012 se je skrivnostno srečanje z otroki s črnimi očmi zgodilo na bencinski črpalki v Louisiani okoli tretje ure zjutraj. Zaposleni na črpalki je opravljal svoje delo, ko je nenadoma zmanjkalo elektrike. Za svetlobo je prižgal svoj telefon. Nato je prižgal pomožni generator, ki je osvetlil del črpalke. Takrat pa je zagledal silhueto v temi in nato ugotovil, da vidi tri otroke na kolesih. Takoj, ko jih je zagledal, so skočili s koles in odšli proti njemu.

Dejal jim je, da je malce pozno, da bi tako majhni otroci sami hodili ob avtocesti. Ena od deklic ga je nato vprašala, ali ji lahko posodi telefon. Dal ji je telefon in ji takrat pogledal v oči. »Ne!« je zavpila deklica in dodala: »Pravega potrebujem.« Pokazala je na telefon v črpalki. Takrat ga je premagal strah in zbežal je v poslopje ter se zaklenil vanj. Otroci so strmeli vanj, nato pa so se obrnili in odšli. Naslednji dan sta s poslovodjo pogledala nadzorne kamere, a so se ugasnile, ko je zmanjkalo elektrike. 

V nekaterih primerih bi lahko šlo za halucinacije ali celo droge.

Najstniki v Ohiu 

Skrivnosti sveta 
Zelo težko bi dejali, da so zgodbe o otrocih s črnimi očmi resnične, vendar se moramo tudi zavedati, da je vesolje orjaško in da se kdo ve kaj vse skriva v njem. 

Moški iz Ohia je opisal svoje srečanje z dvema dečkoma leta 2010. To se je zgodilo pred podatkovnim centrom, v katerem je delal. Moški si je okoli pete ure zjutraj privoščil cigareto in opazil dva najstnika ob zgradbi nasproti njega. Oba sta strmela vanj. Ugasnil je cigareto in odšel nazaj na delo.

Približno deset minut pozneje je pozvonilo. Pogledal je na nadzorno kamero in opazil najstnika pred vrati. Po interkomu ju je vprašal, kaj želita. Nista mu odgovorila, le eden je pomignil, naj pride ven. Tega ni želel storiti, ampak jima je dejal, naj odideta. Še kakšnih deset minut sta strmela v kamero, kot bi želela pogledati skoznjo, in takrat se je odločil, da bo šel vprašat, kaj želita.

Skozi okno je najprej opazil njune črne oči, a je vseeno odprl vrata. Hotel jima je dejati, da bo poklical policijo, če ne bosta odšla, a mu je eden od fantov že vnaprej rekel, da to ne bo potrebno, saj želita samo uporabiti telefon. Ni ju spustil naprej, ampak je zaprl vrata. Eden od fantov je še naprej strmel v kamero, drugi pa je odšel za stavbo in strmel v kamero na drugi strani. Takrat je moški poklical policijo, še preden pa je prišla, sta fanta izginila.

Izmišljotine 

Seveda ni nikakršnega dokaza, da otroci s črnimi očmi res obstajajo, in če smo iskreni, se vse skupaj sliši kot zgodba iz hollywoodskih filmov. Najverjetneje gre za zgodbice, ki so si jih izmislili in nato objavili na internetu. Morda gre v nekaterih primerih za halucinacije, toda o nečem smo lahko prepričani, da otroci s črnimi očmi ne bodo kar tako izginili.