Modna muha

Lov na pokemone na Novi Zelandiji

ud
19. 7. 2016, 19.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Tom Currie se je odločil, da pusti svojo službo, da bo imel več časa za igranje Pokemon Go. Aplikacija, ki je obsedla svet, je nastala pod okriljem Nintenda. Pokemon Go ima trenutno precej več aktivnih uporabnikov kot Twitter.

youtube
Podal se je na pustolovščino iskanja pokemonov.

Prav tako je aplikacija zvišala ceno delnic Nintenda za milijarde. Če greste med ljudi, boste po vsej verjetnosti opazili vsaj eno osebo, ki bo gledala v telefon in poskušala ujeti ta navidezna bitja. Moškega z Nove Zelandije pa je navdušenje, da bi poiskal vse pokemone, pripeljalo do tega, da je v službi dal odpoved.

youtube
Videti je, da aplikacija Pokemon Go le ni samo modna muha, kot smo mislili do zdaj.

Natakar

Tom Currie je delal kot natakar, preden se je odločil, da bo potoval po vsej Novi Zelandiji in poiskal vse pokemone na območju. Na njegovo presenečenje je njegova zgodba zelo kmalu postala senzacija. »Ko sem dal odpoved, svojemu nadrejenemu nisem povedal, da sem službo pustil zato, da bom iskal pokemone,« je dejal Currie.

Šef

»Ampak ko je moja zgodba prišla v medije, sem mu iz vljudnosti vse razložil. Dobil sem prav dober odziv. Nadrejeni je dejal: 'Odlično zate, Tom! Sicer je zelo smešno, ampak upam, da je vse v redu. Uživaj na svoji pustolovščini igranja pokemonov!',« je dodal Currie.

Do zdaj je ujel 91 pokemonov od 151, ki jih je možno najti v aplikaciji. »V bistvu hodim naokoli po mestih, ki jih nikoli prej nisem obiskal,« je komentiral. »Srečujem ogromno ljudi, turistov, ki si ogledujejo Novo Zelandijo, in druge igralce igre Pokemon Go v majhnih ali velikih skupinah.«