Blejski vodni festival

Voda kot promocija Bleda

Carmen Leban
20. 6. 2016, 22.33
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Ko se je pred leti rodil Bled Film Festival, so se odločili, da mu dodajo tudi vodni del, saj se je vzporedno s festivalom odvijala tudi vodna zgodba. Žal letos Bled Film Festival miruje, izpeljali pa so uspešni Blejski vodni festival, ki je prerasel tudi v filmske vsebine.

Mediaspeed
Prvo nagrado za filmčke o vodi je prejela Osnovna šola Žirovnica.

Blejski vodni festival (Bled Water Festival) se je začel s pokušino šestih slovenskih vod, obiskovalci – tudi nekateri znani obrazi  pa so odločili, da se najboljša voda pretaka po vodovodnih ceveh Komunale Laško. V okviru festivala so vrteli dokumentarne filme o vodi, pripravili okroglo mizo na temo Vloga vodnih virov v gospodarskem razvoju, katere glavni namen je bil pojasniti, kako bogata je Slovenija z vodo in ali lastništvo nad vrtinami že vodi v privatizacijo vodnih virov. Na Blejskem otoku so podelili nagrade v petih kategorijah. Najbolj odgovorno se do vodnih virov obnašajo Mestna občina Koper, Škocjanski zatok, Društvo za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije in Luka Koper. Nagrada za najbolj drzen projekt, povezan z vodo, je pripadla Roku Rozmanu in ekipi, ki so izpeljali Balkan rivers tour, nagrado za najboljši otroški filmček na temo vode je prejela Osnovna šola Žirovnica, za najboljši dokumentarec na temo vode, z naslovom Giuseppe, je prejel Marco Leonardi, z najboljšo vodo pa se ponašajo v Laškem.

Mediaspeed
Blejski filmski festival naj bi poskrbel tudi za večjo promocijo Bleda in Slovenije.

mediaspeed
Veliko pozornosti je na festivalu požel starosta slovenskih igralcev Demeter Bitenc, ki ga je spremljala partnerica Majda.

mediaspeed
Rok Rozman s svojo ekipo je prejel nagrado za najbolj drzen projekt, povezan z vodami.

Mediaspeed
Rdeča nit festivala je bila voda, neprecenljivo bogastvo, s katerim se ponaša Slovenija.

Mediaspeed
Gonilni sili festivala Marko in Mario Gajić

Mediaspeed
Na slavnostni podelitvi nagrad so obiskovalcem na Blejskem otoku postregli z izjemno dobro slovensko vodo.

Mediaspeed
Bled je obiskovalce festivala iz regije Alpe Adria navdušil.

mediaspeed
Koprska občina, Društvo za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije in Luka Koper se ponašajo z odlično zgodbo v Škocjanskem zatoku.