46-letni Sardar Džan Mohamed Hildži verjame, da je njegova verska dolžnost imeti toliko otrok, kot je mogoče. Trenutno jih ima 35, najstarejši ima 15 let, najmlajši pa je star nekaj tednov.

Zdravstveni tehnik je povedal, da redko zameša njihova imena, vsem pa skuša nameniti enako pozornosti. Z vsemi na družinske dogodke ne more. Z njimi in svojimi tremi ženami se poskuša izmenjevati, ko gredo recimo na kakšno poroko.

Prvič se je poročil pri 26 letih, z žensko, ki so mu jo našli starši. Kmalu se je poročil še z dvema. Četrto ženo bo poskušal najti preko Facebooka, saj je zaradi zgodbe, ki se je pojavila v pakistanskih medijih, preko socialnih omrežij dobil že kup ženitnih ponudb.

To jim dovoljuje vera

Pakistancem muslimanska vera dovoljuje, da imajo lahko tudi štiri žene, vendar morajo za to najprej dobiti dovoljenje svoje prve žene in arbitražnega tribunala. V Pakistanu je sicer še vedno redkost, da imajo moški več žena. Aktivisti za človekove pravice opozarjajo, da so ženske in otroci tisti, ki najbolj trpijo v poligamnih zakonih.

Depresija in obup

Študije kažejo, da poligamija lahko privede do "depresije in obupa" med ženami, otroci pa se medtem borijo, da bi bolje poznali svojega očeta, je povedala aktivistka za človekove pravice Rafia Zakaria. Dodala je, da Koran sicer narekuje, da imajo moški lahko več žena, ampak le takrat, ko med njimi pravično razdelijo čas in pozornost.

Ker pa je popolna pravičnost nemogoča, poligamija nikoli ni dobra ideja, pravi Zakaria, ki vodi tudi kampanjo zoper poligamne prakse. "Nekdo vedno trpi in skoraj vedno so to ženske in otroci."

Vse tri ga podpirajo

Hildži je svojim ženam prepovedal, da bi spregovorile o njihovem načinu življenja, zato niso dobile priložnosti, da bi opisale, kako skupaj živijo v petsobni blatni koči na obrobju Kvete v provinci Balučistan. Vse tri žene podpirajo njegov način življenja, pravi Hildži in dodaja, da skupaj živijo v harmoniji.

Hildži trdi, da nikoli ni imel težav z denarjem in da je vedno lahko poskrbel za svojo številčno družino. Kako mu to uspeva le z vodenjem klinike, v kateri kot zdravstveni tehnik zdravi ljudi z manjšimi tegobami, kot so glavoboli, pa ni razkril.