Zanimivosti

Pacienti mislijo, da so mrtvi

ud
5. 6. 2016, 20.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Redka bolezen, ki se imenuje kar sindrom hodečega trupla ali po angleško walking corpse syndrom, pri ljudeh povzroči, da se počutijo kot zombiji. Prepričani so namreč, da so mrtvi in da so ostali v vicah.

wikipedia

Prvič se je s to boleznijo soočil francoski nevrokirurg Jules Cotard leta 1880. Sindrom bolnikom povzroča privide.

Mislila je, da ji manjkajo možgani in želodec. 

Nekateri mislijo, da jim manjkajo notranji organi, spet drugi, da so klinično mrtvi. Ena izmed prvih pacientk, za katero so ugotovili, da trpi za to boleznijo, je bila znana pod imenom Gospodična X. Pritoževala se je nad tem, da ji manjkajo številni notranji organi, vključno z možgani in želodcem.

wikipedia
Pacient po imenu Graham je izgubil voljo do vsega.

VERJAMEJO

Zase je verjela, da je večno prekleta. Ker je mislila, da nima več želodca, je prenehala jesti in umrla od stradanja. Najbolj znana oseba, ki je imela ta sindrom, pa je moški, znan samo pod imenom Graham. Kar devet let je preživel tako, da je verjel, da nima ne možganov ne glave. Tako je nehal kaditi in se družiti z ljudmi. Mislil je, da tako ali tako nima smisla, če je mrtev. »Nisem se hotel soočiti z ljudmi. Ni imelo smisla. Nič mi ni bilo v veselje. Včasih sem imel zelo rad svoj avto, zdaj pa mu ne grem blizu. Vse stvari, ki sem jih imel rad, zdaj niso več pomembne,« je povedal Graham.

facebook

NENORMALNO

Skeniranje možganov je pokazalo številne nepravilnosti. »Analiziral sem slike možganov več kot 15 let in nisem nikoli videl, da bi lahko nekdo s toliko nepravilnostmi v njih sploh stal na nogah in komuniciral z ljudmi,« je povedal nevrolog Steven Laurey. Možgani naj bi bili podobni tistim, ki so pod anestezijo ali pa spijo. 

Wikipedia
Pacienti mislijo, da jim manjkajo notranji organi.