Dolga, dolga pot

Kje končajo ukradena slovenska kolesa

T.L./STA
3. 6. 2016, 10.08
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Izkazalo se je, da je ukradeno kolo v dveh tednih zamenjalo štiri lastnike v dveh državah.

Reuters

Vztrajen moški iz Slovenije je nekaj časa iskal svoje ukradeno kolo in ga tudi našel med spletnimi oglasi na Hrvaškem. O vsem je obvestil hrvaško policijo, ki je ugotovila, da je ukradeno kolo v dveh tednih zamenjalo štiri lastnike v dveh državah. Kolo so že vrnili slovenskemu lastniku.

Lastnik kolesa je prepoznal svoje kolo znamke fuji nevada med objavami neznanega oglaševalca na Hrvaškem ter je o vsem po elektronski pošti obvestil virovitiško-podravsko policijsko upravo. Slovenec je policistom poslal vse podatke o kolesu kot tudi fotografije, na podlagi česar so policisti tudi ukrepali.

Hrvati na ljubljanski sejem po (ukradena) kolesa?

Ukradeno kolo so našli pri 20-letniku v Pitomači nedaleč Virovitice. Fant ni imel nobenih dokumentov niti računov, da bi potrdil lastništvo kolesa. Priznal je, da je kolo kupil v okolici Virovitice od 65-letnika, ki je dejal, da je kolo kupil na sejmu v Ljubljani 15. maja, je sporočila policija iz Virovitice.

Kot so dodali, so kolo vrnili slovenskemu lastniku, državljane pa so opozorili, naj ne kupujejo koles, ki so poceni in brez ustrezne dokumentacije. Spomnili so tudi, da je pri nakupu novega kolesa treba vozilo fotografirati, zabeležiti tovarniške številke in shraniti račun o nakupu.