Nezemeljske civilizacije

Odkritje, ki je potrdilo, da v vesolju morda le nismo sami

ud
27. 5. 2016, 09.34
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Raziskava, s katero so se zadnje čase ukvarjali, namiguje na to, da je celotno vesolje polno zunajzemeljskih oblik življenja. Torej koliko nezemljanov se skriva v vesolju in čaka, da jih bomo obiskali in jim podali roko?

Wikipedia
Franku in Sullivanu je uspelo ustvariti nekaj, za kar mnogi menijo, da je natančen prikaz verjetnosti nezemeljskega življenja.

Odkritje več kot 1200 novih planetov, ki jih je našel vesoljski teleskop Kepler, kaže na to, kako pogosti so takšni planeti v vesolju. Nova raziskava, ki sta jo opravila Woodruff Sullivan in Adam Frank, pa kaže na zunajzemeljsko življenje. 

Wikipedia
V zadnjem času so odkrili kar 1200 novih planetov.

PLANETI 

»Tudi če smo zelo pesimistični in mislimo, da bi morali raziskati več 100 milijonov naseljivih planetov, preden bi našli prvo nezemeljsko civilizacijo oziroma življenje, to še zmeraj pomeni, da bi odkrili več milijard civilizacij, ko bi raziskali celotno vesolje,« je napisal Frank v svojem poročilu. »Pravzaprav je ena proti 100 milijardam možnosti razvoja druge civilizacije,« je dodal. 

ENAČBA 

Poleg svoje študije sta Frank in Sullivan uporabila tudi enačbo astronoma Franka Draka iz leta 1961, ki se uporablja za oceno števila planetov, ki bi lahko bili dom tujih civilizacij. S posodobitvijo nekaterih spremenljivk in poenostavitvijo enačbe je paru uspelo ustvariti tisto, kar mnogi menijo, da je bolj natančen prikaz verjetnosti nezemeljskega življenja. »S toliko zvezdami in planeti v vesolju je neumno verjeti, da smo edina pametna bitja, ki so se pojavila kjerkoli v vesolju,« je povedal Seth Shostak iz Setija, agencije za iskanje zunajzemeljskih bitij.