Zanimivo

Noetova barka bo v Riu

ud
7. 5. 2016, 08.31
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Ladja, ki naj bi bila replika biblijske apokaliptične Noetove barke, bo priplula v Rio de Janeiro. Njenemu stvaritelju Johanu Huibersu se je ideja o mogočni ladji porajala v sanjah.

wikipedia

Nizozemski milijonar Johan Huibers, ki se mu je ideja o impresivni ladji pred kratkim pojavila v sanjah, je izdelal ladjo, ki meri dolgih 410 metrov in tehta 2500 ton. Plovilo je dom obširni paleti muzejskih eksponatov in lahko sprejme nekje do 5000 obiskovalcev. Nizozemska krščanska organizacija, ki se imenuje Fundacija Noetove ladje, bo to pripeljala vse do daljne Brazilije, da bi jo pokazala na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru.

wikipedia

Obisk 

"Želimo, da jo obišče na tisoče ljudi, ki živijo v Braziliji. Da bi neprivilegirani in osiromašeni otroci doživeli upanje, ki ga daje ta biblična zgodba Noetove barke," je povedal Huibers. Ni popolnoma jasno, kako dolgo bo ladja plula do Brazilije, a načrtujejo, da bi jo dosegli do julija in spotoma obiskali še druge države, kot so Argentina, Urugvaj in Kolumbija. Prav tako se nameravajo ustaviti v ZDA, kjer naj bi obiskali San Diego, San Francisco in Seattle. Ali bo ladja uspešna v svoji nalogi, pa bomo videli kmalu, saj so olimpijske igre že skoraj na televizijskem sporedu.

wikipedia