Kremelj

Čaka nas katastrofalen potres

U. D.
22. 4. 2016, 21.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Putin prerazporeja vojaške enote na vzhod, da bi se pripravile na masivne potrese in cunamije ter izbruhe vulkanov. Potres naj bi se zgodil celo v prihodnjih dveh tednih na Kamčatki.

Štirideset milijonov ljudi naj bi umrlo v mega cunamijih.

V javnost je prišlo novo poročilo ruskega ministrstva za obrambo. Na to poročilo se je predsednik Rusije Vladimir Putin odzval tako, da je takoj pooblastil prerazporeditev vojaških enot na vzhod. Te se tam pripravljajo na vrsto intenzivnih potresov in cunamijev.

V zadnjem času zaznavamo čedalje več potresov in znanstveniki se bojijo, da je to napoved za katastrofo.

Opozorilo

Rusi opozarjajo, da bi lahko bile ZDA, Kanada in Aljaska v še večji nevarnosti pred potresi in cunamiji, kot je Rusija. Glede na poročilo je bilo to miroljubno gibanje na tisoče vojakov na dodeljena mesta in naloge pravzaprav odgovor na opozorilo znanstvenika Merana Kešeja. Keše je izumitelj tako imenovane magrav tehnologije, katere namen je, da vojaške sile uporabljajo skrita orožja za uničevanje ameriških ladij. Vendar pa so to tehnologijo lani uporabili za preverjanje potresov in ugotovili, da se pacifiška plošča premika in da je prepolovitev današnjih celin neizbežna. Takrat je Keše tudi izdal opozorilo pred morebitno nevarnostjo.

Potresi

Tri mesece po njegovem opozorilu sta Kamčatko in južno Aljasko prizadela potresa 7,1 in 7,3 magnitude. To je povzročilo, da je Putin začel resno razmišljati o tej naravni grožnji in izvajati prve ukrepe. Kešejeva tehnologija je namreč pravilno napovedala osem močnih potresov, med njimi tudi potres v Ekvadorju. Tem napovedim se pridružuje tudi znanstvenik Roger Bilham z univerze v Koloradu, kjer sodeluje v raziskavi o okolju. Tudi on je opozoril, da so trenutne razmere idealne, da sprožijo potrese z magnitudo, ki je lahko višja od 8,0.

Potres z magnitudo 7.2, ki je imel epicenter na Kamčatki.

Napoved

Če so Bilhamove napovedi resnične, je Kešeja strah, da bi lahko to pomenilo nič manj kot katastrofalne posledice. Meni, da bi se lahko Severna in Južna Amerika prepolovili ter da bi lahko mega cunamiji zadeli Ameriko in Azijo in ubili 40 milijonov ljudi. Čeprav to poročilo ne napoveduje datumov za te pričakovane potrese, cunamije ali izbruhe vulkanov, je veliko bolj zanimivo to, da so vse poveljnike in politike povabili v Moskvo na tako imenovano konferenco o pripravljenosti.