Zanimivosti

VIDEO: Deklici iz ušes lezejo mravlje

J.P.
13. 2. 2016, 10.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

12-letnica ima mravlje. Dobesedno. Prave velikanke ji dnevno lezejo iz ušes, obupani starši pa si z enako obupanimi zdravniki ne morejo pomagati.

Starša se bojijta, da bodo mralje načele njeno samozavest.

Nikomur se niti sanja ne, od kje prihajajo mravlje in kako bi jim to preprečili.

Mravlje so se Shreyi Darji z zahoda Indije začele pojavljati avgusta lani – sprva se je pritoževala zaradi ušesnih bolečin, nato pa so se pojavile one. Lesti so ji začele iz obeh ušes.

Njena starša mrzlično iščeta zdravilo, saj je zaradi mravelj izpustila kar nekaj pouka. 

Zdravniki so v bližnji bolnišnici opravili slikanje; kot se je izkazalo, so mravlje živijo v njenem ušesnem kanalu. Do danes so jih odstranili že na stotine, a brez uspeha – mravlje se množijo hitreje, kot pa jih zdravnikom uspe pobijati. Množile so se tudi, ko so jih poskušali zadušiti s kapljicami. Še posebej vznemirjajoče pa je dejstvo, da zdravnikom ni uspelo najti niti jajčec niti matice. Zato menijo, da jajčec ne odlagajo v ušesu. Od kje torej prihajajo? Zdravniki ne vedo.

Deklica zaradi mravelj ne izkuša nikakršnih bolečin – kadar je ne grizejo –, tudi njeni bobniči niso kakorkoli poškodovani. Zdravniki so nadalje odpisali tudi nehigienične razmere kot vzrok za pojav, saj njena družina živi v povsem normalnih razmerah.

Njena starša mrzlično iščeta zdravilo, saj je zaradi mravelj izpustila kar nekaj pouka. Tudi zato, ker otroci v njeni šoli in širši skupnosti niso najbolj razumevajoči.