Zanimivosti

Policijska psička izvohala izgubljene prihranke

STA
19. 1. 2016, 14.18
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Upokojena zakonca z Dunaja sta se v ponedeljek obrnil na policijo, češ da so ju okradli in jima odnesli vse prihranke, skupaj več tisoč evrov. Policisti ob posredovanju niso našli nobenih sledi vloma, zato so na pomoč poklicali policijsko psičko Evito, ta pa je domnevno ukradeni denar hitro izvohala v kuhinji.

Zajem zaslonske slike

Obupana upokojenca sta v nedeljo ugotovila, da so njuni prihranki, ki sta jih želela odnesti na banko, izginili. Zaradi brezplodnega iskanja denarja sta se nato v ponedeljek obrnila na policijo, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Ker tudi policistom denarja v stanovanju Dunajčanov ni uspelo najti, so vanj pripeljali še policijsko belgijsko ovčarko, specializirano za odkrivanje dokumentov in bankovcev.

Štirinožni policistki s polnim imenom Evita de La Basse Autriche je v le nekaj minutah uspelo najti domnevno ukradeni denar - ta se je skrival v škatli, ki je bila spravljena v omarici za kuhinjskimi vrati, je povedal predstavnik policije Paul Eidenberger.

Upokojenca vanjo nista pogledala, saj sta bila prepričana, da so njuni prihranki shranjeni v drugem zaboju. Ali sta najdeni denar sedaj odnesla na banko, pa ni jasno.