Zanimivosti

Kam so izginili ljudje, živali in trupla?

D. B.
8. 1. 2016, 10.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Zakaj psi s škotskega mostu množično skačejo v smrt in kdo se v resnici sprehaja po japonskem Gozdu samomorilcev? Kam je nenadoma izginilo več kot trideset vaščanov iz kanadske vasice? Znanstveniki še vedno niso ponudili ustrezne razlage za nekatere nenavadne pojave po svetu.

Wikipedia
Ob zaledenelem indijskem jezeru Roopkund so leta 1942 odkrili več kot 200 človeških okostij.

Na Zemlji obstajajo številni kraji, ki so povezani z nenavadnimi pojavi in skrivnostnimi izginotji ljudi in živali. Eden izmed njih je Vas mrtvih ob kanadskem jezeru Anjikuni, iz katere je brez sledu izginilo več kot 30 vaščanov. Očitno so ti morali vasico zapustiti nenadoma, saj so na mizah pustili že pripravljene obroke, po omarah pa tudi obleke in druge osebne stvari. Iz vasice pa niso izginili samo živi, ampak tudi mrtvi - na vaškem pokopališču so namreč odkrili odprte grobnice brez trupel. Lokalno prebivalstvo trdi, da je v času skrivnostnega izginotja na nebu opazilo neznani leteči predmet.

Tudi odgovora na vprašanje, kdo se sprehaja po Gozdu samomorilcev Aokigara na japonski gori Fuji, znanstveniki še vedno niso našli. Domačini trdijo, da v gozdu večkrat slišijo glasove duhov, zanimiv pa je tudi podatek, da si tam vsako leto vzame življenje veliko Japoncev.

Wikipedia
Gozd samomorilcev na japonski gori Fuji.

V Arozioni pa naj bi se na gori Superstition nahajal rudnik zlata, ki ga je odkril Nemec Jacob Waltz. Njegova lokacija ni znana, saj je Waltz vse do svoje smrti ni nikomur izdal. Številni so iskali "izgubljeni rudnik" in se z gore niso nikoli vrnili.

V kitajskem Hudičevem mesto Moguicheng pa naj bi menda neprestano jokali dojenčki, zavijali tigri in odmevali zvoki kitare. To sicer ne bi bilo nič nenavadnega, če bi lahko pojasnili, od kod glasovi prihajajo. Znanstvenikom skrivnosti zaenkrat še ni uspelo razrešiti. 

O nenavadnem dogodku poročajo tudi na Škotskem. Z mostu Overtoun je namreč od leta 1960 do danes skočilo več kot 600 psov, vsaj 50 do 100 pa jih padca ni preživelo. Okoliški prebivalci trdijo, da je most uklet in da psi z njega skačejo zaradi duha - kužke naj bi strašila dama Lady Overtoun, znana tudi kot Bela dama, ki se tam pojavlja. 

Ob zaledenelem indijskem jezeru Roopkund pa so leta 1942 odkrili več kot 200 človeških okostij. Pripadala naj bi plemenu iz 9. st., okostja pa so odkrili, ko je sneg okoli jezera skopnel. Znanstveniki sicer domnevajo, da so ljudje umrli zaradi snežne nevihte.