Zanimivosti

Bizarno: Gigantski kit v mestu povzročil paniko in zastoje

M.J.
7. 1. 2016, 14.31
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Prebivalce belgijskega mesta Liegea je v sredo šokiral eden izmed najbolj bizarnih prizorov, ki so jih kadarkoli videli v svojem mestu – kita, ki je povzročil prometne zastoje.

Facebook

Kit glavač je sesalec, v dolžino pa lahko zraste tudi 18 metrov in tehta do 50 ton. To je obenem tudi največja žival z zobmi na svetu in dokaj pogost prebivalec naših oceanov. Zato ni nenavadno, če ga opazijo v morju, po mentalnem zdravju pa se lahko povprašate, če ga srečate v prometnem zastoju.

No, in ravno to se je zgodilo številnim prebivalcem mesta Liegea v Belgiji. Številni so namreč kita fotografirali in na družbenih omrežjih delili prizor negibne živali, katero so peljali na prikolici tovornjaka.

Nekatere je prizor navdušil, spet druge prestrašil. Za to pa seveda ni bilo nobenega razloga, saj so kita transportirali v gledališče. Gigantski kit bo tam namreč del scenografije v predstavi Moby Dick.

Številni so bili skeptični, kako je mogoče, da se tako velik kit prevaža v običajnem prometu, privezan z zgolj tremi pritrdilnimi pasovi. In imeli so prav. Šlo je namreč za umetnega kita, katerega je v svojem studiu izdelal neznani umetnik. Poleg tega, da je kita izdelal do potankosti, je pozornost pritegnil tudi način prevoza, kar bo seveda zgolj koristilo predstavi Moby Dick.