Zanimivosti

Odprtje nove prodajalne v duhu dobrodelnosti

M.J.
4. 1. 2016, 22.12
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Pohvalno je, ko podjetja s svojimi aktivnostmi poskrbijo za dobrobit okolice, kar velja tudi za družbeno odgovorno podjetje dm drogerie markt.

Arhiv Svet24
Ekipa, ki je poskrbela za pestro in dobrodelno otvoritev

V Ilirski Bistrici so konec decembra odprli prodajalno na novi lokaciji in se pri tem zelo izkazali. Odprtje so namreč pospremili z dobrodelno noto, kar dm tudi sicer pogosto počne. Pomagali so že živalim v zavetiščih, socialno ogroženim ljudem, prizadetim v naravnih katastrofah in še mnogim drugim, tokrat pa so se odločili pomagati Prostovoljnemu gasilskemu društvu Ilirska Bistrica.

K dobremu dejanju je pripomogel tudi znani radijski voditelj, ki vedno z veseljem sodeluje na dobrodelnih dogodkih. Tako je eno uro pomagal z delom na blagajni in kupcem nakupljene stvari zlagal v vrečke. Ves izkupiček, ki si ga je v tem času prislužil na svoji blagajni, so nato poklonili gasilcem.

Arhiv Svet24
Predstavitev dela gasilcev ter ponazoritev reševanja ponesrečencev iz vozila.

Ti bodo donacijo v vrednosti 2.653,40 € namenili nakupu zaščitne in reševalne opreme ter tako poskrbeli za večjo varnost. »Prostovoljno gasilsko društvo Ilirska Bistrica se ob tej priložnosti zahvaljuje podjetju dm drogerie markt za donirana sredstva, zahvaljujemo se tudi občankam in občanom naše občine in vsem ostalim kupcem, ki so se množično odzvali nakupu in s tem pokazali, da podpirajo našo dejavnost, nam verjamejo in s tem tudi pomagajo,« so povedali gasilci, navdušeni nad odzivom ljudi. Gasilci so na kraju dogajanja ponazorili tudi reševanje ponesrečenca iz vozila, kar je pritegnilo mnoge poglede in s čimer so potrdili, da donacijo res potrebujejo in si jo tudi pošteno zaslužijo. »Ta donacija je za nas veliko priznanje in tudi velika obveza in odgovornost, da bomo naše delo vzdrževali in krepili tudi v bodoče,« so še dodali.

Arhiv Svet24
Predaja donacije v višini 2653,40€.

Odprtje nove prodajalne je tako več kot odlično uspelo, obiskovalci pa so imeli možnosti koristiti tudi različne otvoritvene ugodnosti in sodelovati v nagradni igri ter se s tem potegovati za bogate nagrade.