Zanimivosti

Psička prehodila skoraj 300 kilometrov, da bi se vrnila k Nini

J.P.
19. 11. 2015, 10.29
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Nina ne bo nikoli pozabila dneva, ko je prvič zagledala skoraj popolnoma črno psičko. Spoznali sta se neke mrzle januarske noči, psička pa je bila v nezavidljivem stanju – imela je zlomljeni dve taci, ječala je v bolečini.

Facebook
Psička bo sedaj zagotovo ostala z njo.

Poškodovano mešanko je nekdo odvrgel na deponiji na obronkih ruskega mesta Rostov. Tam sta jo našla dva ljubitelja živali, ki sta jo ovila v odejo in ji dala piti tople vode. Dve uri sta se vozila po mestu in iskala veterinarja, ki bi psičko sprejel zastonj. Brez uspeha, le eden jima je ponudil popust. Psički je vstavil železne vijake ter napovedal, da morda nekega dne le shodi.

Facebook
Ponovno združeni: Nina Baranovska in Shavi

Shavi je v šestih mesecih popolnoma okrevala, zato je Nina začela iskati nekoga, ki bi vzel psičko k sebi – zaradi nizke plače si je preprosto ni mogla privoščiti. 

Rešitelja sta po spletu začela iskati lastnika, pri katerem bi psička lahko okrevala. Nina Baranovska je bila edina, ki se je javila. Živela je z mamo in hčerjo, družbo so jim delale tri mačke in dva psa. Vseeno je sprejela psičko in ji dala ime Shavi. Ta je že s prvim dnem navdušila 26-letnico, saj se je na vse pretege trudila, da bi navkljub zlomljenim tacam potrebo opravila zunaj.

Shavi je v šestih mesecih popolnoma okrevala, zato je Nina začela iskati nekoga, ki bi vzel psičko k sebi – zaradi nizke plače si je preprosto ni mogla privoščiti. Tako je psička romala v nov dom, oddaljen 290 kilometrov. Le nekaj dni pozneje pa je Nino presenetil telefonski klic – psička je izginila iz svoje ograde, za njo je ostal le predor. Nini ni preostalo drugega, kot da je upala na najboljše. Ko se je dva tedna pozneje vračala domov, je ob svoji nogi nenadoma zagledala Shavi. Resda izmučeno in shujšano, a očitno navdušeno. Psička je v dveh tednih prečila razdaljo, ki jo je ločevala od lastnice, še bolj kot to pa je navdušujoče, da je Nino izsledila na drugi lokaciji – 26-letnica se je namreč v tem času preselila v večji dom, v katerem ji bo po novem družbo delala tudi Shavi. Zaslužila si je.