Zanimivosti

Psička Hope počasi okreva

Tilen Pajek
10. 11. 2015, 17.48
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Upanje umre zadnje! To velja tudi za psičko Hope, saj ji v skupini Ustavimo pasje boje poskušajo pomagati do čimprejšnje popolne ozdravitve.

Ustavimo pasje boje
Še 250 evrov potrebujejo, pa bo v celoti pokrit znesek zadnje operacije.

Kosmatinkino zdravstveno stanje se počasi, a uspešno izboljšuje. Z vašo pomočjo so omogočili lažjo izvedbo nekaterih nujnih veterinarskih posegov. Zgodba je ganila mnoge in kot so že takrat povedale Hopine oskrbovalke, se je nekaj sredstev nabralo in so za to neizmerno hvaležne.

Ustavimo pasje boje
Hudo poškodovano psičko so po prevzemu pri skrbniku v Srbiji oskrbeli veterinarji.

ZDAJ LAHKO SAMA POJE BRIKETE

Kakšno je zdaj njeno zdravstveno stanje, so nam povedale ravno prostovoljke, ki vodijo njeno pot okrevanja: »Operacija z vijaki ni bila najuspešnejša zaradi njene hiperaktivnosti. Na srečo so to težavo popravili z zahtevno operacijo TT-metode. Posegi vilice in čeljusti so bili uspešni, in zdaj lahko brez težav poje brikete. Na zadnjo tačko se tudi že naslanja, vendar bo potrebne še veliko fizioterapije.« Kot so pojasnili za Svet24, sicer vse posege dobro prenaša, so pa med pregledi ugotovili, da ima pasjo kugo in zdaj zdravijo tudi to.

ustavimo pasje boje
Psičko čakata še operaciji kolka in medenice ter dolga fizioterapija.

ČAKATA JO OPERACIJA MEDENICE IN KOLKA

»Zaradi posegov in naporov je še dodatno shujšala in se prehranjuje s posebno ortopedsko prehrano. Spremlja jo tudi pasja nutricionistka,« še dodajajo članice skupine. Čeprav Hope do psov kaže določeno stopnjo agresije in nezaupanja, se ljudem in tistim, ki skrbijo zanjo, popolnoma preda. Če čas zaceli vse rane, upamo, da bo tako tudi pri neutrudni borki in da bosta operaciji medenice ter kolka, ki jo še čakata, uspešni. Najpomembneje pa je, da nihče od vpletenih ne izgubi upanja!