Zanimivosti

FOTO: Trpela je peklenske muke, ki bi jih, kot pravi, morale vse ženske

J.P.
5. 11. 2015, 10.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Telo venezuelske manekenke je v gonji za popolnostjo prestalo peklenske muke. A ker je za lepoto očitno res treba trpeti, meni, da bi moralo več žensk ravnati kot ona, če si resnično želijo lepote.

Twitter
Pot do telesa, s kakršnim se ponaša danes, je bila posejana s trnjem.

Šestindvajsetletna Aleira Avendano se danes ponaša z velikanskimi prsmi in zadnjico primerljive velikosti, vseeno pa je pripravljena nemudoma spet skočiti pod nož: »Za poseg bi se brez premisleka odločila, če bi bila po njem še bolj zadovoljna s svojim telesom.« In, kot je dejala: »Vsaka ženska bi se morala odločiti za lepotne popravke, če bi rada bila res lepa.« Plastična operacija je po njenem mnenju ključnega pomena za uresničitev njenih sanj: s telesom prislužiti si svetovno slavo. Pri tem si pomaga z družbenimi omrežji, na katere skoraj nepretrgoma dovaja svoje fotografije, praviloma svojega skoraj risankastega oprsja. Zadovoljstvo njenih sledilcev ji namreč veliko pomeni, njihova pozornost pa njenega fanta menda ne moti. »Družbena omrežja so najboljši način za pridobivanje pozornosti, zato hočem imeti čim več sledilcev. Svet mora videti moje telo,« je povedala mlada Venezuelka. Kar pa pomeni, da ne more ubežati zlim jezikom. Z njimi se ne obremenjuje, saj so tudi negativni komentarji ena od oblik pozornosti.

Twitter

Najbolj proslavljena značilnost Venezuelkine stvaritve, ki je njeno telo, pa je njen ozki pas, katerega obseg znaša le 50 centimetrov.

Vrsta bolečih popravkov

Pot do telesa, s kakršnim se ponaša danes, je bila posejana s trnjem. Prsi si je dala prvič povečati, ko je štela 19 let. Sledil je popravek nosu ter obvod želodca, nato trije nizi zadnjičnih vsadkov, napenjanje kože na čelu, da je dobila želene obrvi, raztezanje vratu, liposukcija in odstranitev zob v zameno za protezo in posledično popoln nasmeh. Vse to, kot je dejala, v imenu lepote: »Hočem biti znana kot najbolj seksi ženska na tem planetu.« Najhujši je bil lepotni popravek nosu, se spominja. Njen obraz je bil modre in črne barve, svojih fotografij pa en mesec ni mogla objavljati na spletu.

Najlepše ženske na svetu

A kdo bi si mislil: po venezuelskih standardih je Aleira z lepotnimi operacijami začela še relativno pozno. V tej južnoameriški državi, ki se ponaša z najlepšimi ženskami na planetu in z največ lovorikami za mis sveta, je običajno, da deklice za 15. rojstni dan obdarijo s povečanjem oprsja. Tako naj bi si po nekaterih kar dve tretjine Venezuelk starosti med 18 in 35 let dalo povečati prsi, okoli 20 odstotkov pa še zadnjice. Aleira se strinja, da so njene sodržavljanke resnično najlepše ženske na tem planetu, kar pripisuje gonji za popolnostjo.

V Venezueli, ki se ponaša z najlepšimi ženskami na planetu in z največ lovorikami za mis sveta, je običajno, da deklice za 15. rojstni dan obdarijo s povečanjem oprsja.

Viktorijanski korzet 23 ur na dan

Najbolj proslavljena značilnost Venezuelkine stvaritve, ki je njeno telo, pa je njen ozki pas, katerega obseg znaša le 50 centimetrov, za kar se ima zahvaliti viktorijanskemu korzetu, katerega je sedem let nosila kar 23 ur na dan. A to ni edini učinek nošnje. Njena rebra so se pod pritiskom usločila navznoter, brazgotine pa so lahko razvidne. Ozki korzeti lahko imajo katastrofalen učinek na notranje organe. Omejujejo pljuča, povzročajo prebavne motnje in žolčne kamne, v skrajnih primerih pa lahko celo izpodrinejo jetra. Taka opozorila pa Aleire ne bodo odvrnile od zastavljenega cilja. »Telo v obliki peščene ure je podoba popolne ženske,« je prepričana. »Popolnosti sem se približala, kolikor sem se ji lahko, a se še vedno trudim.«