Zanimivosti

Znanstveniki želijo testirati DNK Karla Lagerfelda, saj sumijo, da ni normalen

mv
7. 10. 2015, 11.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

O tem, ali je Karl Lagerfeld normalen glede na način, kako funkcionira v krutem svetu mode, bi se dalo razpravljati, a znanstveniki so prepričani, da oblikovalec ni povsem običajen tudi kar se tiče njegove fizične sestave. Želijo testirati njegov DNK, saj jih zanima kako lahko živi tako naporno življenje pri 82-ih letih.

Facebook
Karl Lagerfeld

Karl Lagerfeld ima častitljivih 82 let, a še vedno kreativno vodi kar tri modne znamke; Chanel, Fendi in Karl Lagerfeld. Samo za Chanel letno oblikuje kar sedem različnih kolekcij, kar težko uspe že oblikovalcem, ki so vsaj polovico mlajši od njega. Znanstvenike zato zanima, kje leži njegova skrivnost, saj sumijo, da je odkril vrelec mladosti. Prosili so ga, če lahko testirajo njegov DNK, kar se Lagerfeldu zdi naravnost bizarno.

»Seveda sem zavrnil. Ne bom rekel, da mi ni godilo, ko so me označili za večno mladega, a nihče ne bo brskal po mojem telesu,« je razložil Karl in dodal, da se mu zdi, da je lahko prekleto srečen, da je tako zaposlen. »To me ohranja tako mladega po duhu. Nimam nobenega namena, da bi se umiril,« pravi 82-letni umetnik, ki ne skriva, da sovraži ljudi, ki življenja ne izkoristijo do konca.