Zanimivosti

Žena rekla NE, pa je vseeno motor v dnevno sobo postavil...

T.C.
16. 5. 2015, 22.12
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Ker mu soproga ni dovolila, da bi svoj ljubi motor postavil v dnevno sobo, se je nek nemški tesar odločil za alternativo. Kar 12 let je potreboval, a na koncu le izdelal leseno repliko jeklenega konjička, ki mu je tako pri srcu.

Bild.de

Izdelovalec pohištva, 46-letni Andre Schlosser iz vasi Nienborstel na severu Nemčije, je v svoj projekt vložil 4000 ur dela. "Včasih sem stal v garaži v kupu lesenega prahu, ki mi je segal do gležnjev," je povedal.

Njegova replika yamahe FZS 600R Aral Cup v naravni velikost je sedaj končno končana, 100-odstotno ročno izklesana iz lesa.

Bild.de

Projekt se je začel z vetom Schlosserjeve soproge. "Želel sem postaviti motor v dnevno sobo, saj ga nisem več vozil," je pojasnil. Na koncu se je izkazalo, da je lesena replika tisti kompromis, ki bi zadovoljil obe strani," je pojasnil Andre.

Vse sicer ni šlo gladko. "Številne dele sem izdelal dvakrat ali celo trikrat," je povedal Schlosser. Kar je šlo narobe, je končalo v kaminu. Kot najbolj zahteven del je izpostavil verigo, ki jo sestavlja 430 različnih delov.

Leseni model tehta okoli 100 kilogramov, v njem pa so zajeti številni detajli. Tako je na primer Schlosser izdelal tudi lesene svečke, čeprav jih na zunaj ni videti.

Po vsem trudu kaže, da leseni motor le ne bo pristal v dnevni sobi. "Želim, da ga vidijo tudi drugi," je povedal "kipar". Kot eno od možnosti omenja muzej.

Bild.de