Zanimivosti

Otroci za ogrožene orangutane

pr
29. 4. 2015, 18.32
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Otroci s petih različnih celin in 34 držav so se povezali s skupnim namenom – rešiti ogroženo živalsko vrsto, prijazne orangutane. V sklopu globalne kampanje »Hello My World!« bodo na svojevrsten način opozorili na problematiko orangutanov.

Arhiv

Oprli se bodo na znanje angleščine, saj jim ta v globalnem svetu odpira vrata do ljudi in omogoča, da je njihov glas slišan. Globalni akciji se pridružujejo tudi otroci iz slovenskih centrov Helen Doron. Tako se bo skoraj 1000 slovenskih tečajnikov pridružilo 120.000 otrokom Helen Doron English iz več kot 800 mest po vsem svetu.

V naslednjih mesecih bodo svetu sporočali, kako in zakaj živali izgubljajo svoj naravni habitat ter kako nasadi palm, ki se uporabljajo za proizvodnjo palmovega olja, lahko privedejo do izumrtja številnih vrst živali, tudi ogroženih orangutanov. 

Otroci bodo v ta namen posneli kratke videoposnetke, v katerih bodo navedli vzroke, zakaj moramo poskrbeti za ohranjanje orangutanov, ki so zaradi interesov kapitala in industrije iz leta v leto bolj ogroženi.