Zanimivosti

IBM in Apple skupaj v razvoj naprednih zdravstvenih rešitev

M.J.
14. 4. 2015, 10.58
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Ameriški tehnološki velikan IBM je najavil partnerstvo z ameriško računalniško družbo Apple in drugimi podjetji za razvoj naprednih tehnoloških rešitev na področju zdravja. Cilj je uporabiti zmogljivosti umetne inteligence za analizo vse večjih količin podatkov o zdravstvenem stanju, ki jih uporabnikom zagotavljajo različne digitalne naprave.

STA

IBM bo v sodelovanju s podjetji Apple, Medtronic in Johnson & Johnson uporabil svoj napredni sistem Watson za analizo podatkov o zdravju, ki jih zagotavljajo pametni mobilniki, digitalne naprave za fitnes, vsadki in druge digitalne naprave.

Na podlagi analize in izmenjave podatkov bodo potem uporabnikom in njihovim zdravnikom lahko ponudili bogatejši in hitrejši vpogled v zdravstveno stanje ter posledično hitrejše ukrepanje, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

IBM pričakuje, da se bo tej zdravstveni platformi pridružilo še več podjetij. IBM v ta namen že ustanavlja enoto za rešitve na področju zdravja, napovedal je tudi prevzem dveh tehnoloških podjetij z rešitvami na tem področju.