Zanimivosti

Osemletnik, ki služi milijone

J.P.
26. 9. 2014, 11.23
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Evan je osemletnik z bržda najboljšo službo na svetu, saj evre pridno kopiči z igranjem. Je namreč obraz EvanTubeHD-ja, družinskega YouTube kanala, ki ocenjuje igrače in videoigre.

Evanovi videoposnetki, objavljeni na omenjenem kanalu, mu letno prinesejo milijon evrov. Gre še za eno v vrsti spletnih zgodb o uspehu, ki se zdijo tako preproste, da bi lahko zrasle na zelniku praktično kogarkoli.

Vse skupaj se je spremenilo v posel, ko je prvi videoposnetek dobil milijon klikov. 

Vse se je začelo kot zabaven projekt – Evan in njegove oče Jared sta enkrat mesečno objavljala svoje izdelke, ki pa so kmalu našli svoje zvesto občinstvo. Vse skupaj se je spremenilo v posel, ko je prvi videoposnetek dobil milijon klikov. Kot razloži oče, je poslanstvo omenjenega kanala domišljeno predstaviti izdelke, nikakor pa videoposnetki niso več zgolj nekaj, s čemer se ukvarjata s sinom. Tako imata denimo za sabo ekipo tržnikov, ki skrbijo za oglaševanje v posamičnih videoposnetkov, vsi prihodki pa gre v poseben sklad, namenjen Evanu in njegovi mlajši sestri.

Internetna slava in bogastvo menda na Evana nimajo vpliva. 

Oče meni, da internetna slava in bogastvo na Evana nimajo vpliva: »Je povsem običajen osemletnik – hodi v šolo, dela domačo nalogo, se druži s prijatelji, hodi na karate, nekaj časa pa preživi za računalnikom. Mislim, da se sploh ne zaveda, kako priljubljeni so njegovi videoposnetki.« Vseeno pa starša nista neprevidna. Tako na kanalu ni mogoče najti nikakršnih informacij, ki bi lahko ogrozile anonimnost fanta in njegove družine.