Zanimivosti

Neverjetna sprememba: Novinarka zacvetela z vodo

T. P.
29. 5. 2014, 20.26
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Novinarka je teden dni vsak dan spila po tri litre vode. Popila je približno 12 kozarcev vode, pri tem pa je uporabljala slamico, saj bi drugače težko spravila vase tako velike količine tekočine.

Profimedia

Slavne lepotice, kot so Gwyneth Paltrow, Jessica Alba in Jennifer Lopez, zatrjujejo, da je njihova koža bleščeča in zdrava, ker popijejo veliko vode.

Profimedia

Tudi nutricionisti in zdravniki poudarjajo, da je za optimalno delo organizma nujno potrebna tekočina. Po navadi svetujejo osem kozarcev vode dnevno.

Da bi preizkusila teorijo v praksi, se je novinarka Sabrina Bachai iz ZDA odločila za mali eksperiment. Teden dni je vsak dan spila tri litre vode, ki jo je srkala s slamico. Pravi, da so bili rezultati kratkega eksperimenta izjemni, saj se je počutila bolj zdravo, lepši pa je bil tudi njen videz. »Začela sem bolje spati, koža je dobila sijaj,« pravi Bachai. Ostalih navad ni spreminjala, enako je jedla in telovadila, a je vseeno izgubila en kilogram. »Voda mi je uravnavala apetit. Velikokrat jemo, ker mislimo, da smo lačni, v resnici pa smo dehidrirani,« je še dejala novinarka. Edina negativna zadeva pri vsem tem je bila, da je morala večkrat na stranišče – celo osemkrat med službo.