Zanimivosti

PHA. Zdravje malih živali

U.K.
25. 4. 2014, 07.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Pomlad je čas, ko se z našimi štirinožnimi prijatelji po dolgi zimi zopet odpravimo na dolge sprehode v naravo. Več gibanja in prijetnega preživljanja časa na svežem zraku pomeni tudi večjo izpostavljenost nevarnostim kot so klopi in bolhe ter raznim boleznim, ki jih le-ti prenašajo.

Pomladansko obdobje je tudi čas, ko psi (pa tudi mačke) začnejo menjati gosto zimsko dlako za krajši in redkejši poletni kožuh, pogosteje se pojavljajo alergične reakcije na koži, prihaja tudi do vnetij ušes. V tem času je tako potrebno dodatno poskrbeti za zdravje in nego malih živali.
V lekarnah širom Slovenije ter pri izbranih veterinarjih je na voljo nova linija kakovostnih proizvodov za zdravje in nego malih živali PHA. Združenje PET HEALTH ASSOCIATION, ustanovljeno v Švici, je skupina strokovnjakov, ki razvija široko paleto proizvodov za pse in mačke na podlagi naravnih sestavin.


NARAVNA ZAŠČITA PRED BOLHAMI, KLOPI IN KOMARJI
Na dvorišču, predvsem pa na sprehodih so psi in mačke izpostavljeni klopom, bolham in drugim kožnim zajedalcem. Ugrizi bolh povzročajo nelagodje, srbenje, slabokrvnost in alergije, so pa tudi vmesni gostitelj pasje trakulje. Klopi pa lahko prenašajo nevarne bolezni, kot so borelioza, babezioza in erlihioza. Tako je za zdravje našega ljubljenčka pomembna zaščita pred bolhami, klopi in drugimi kožnimi zajedalci.
Za zaščito pred zunanjimi zajedalci so na voljo zaščitne ovratnice ter kožne kapljice izdelane na osnovi naravne rastlinske učinkovine margoza ekstrakt. Naravna zaščita pred bolhami in klopi je varna za uporabo tako pri pasjih in mačjih mladičih kakor tudi pri živalih, ki so v stiku z majhnimi otroki. Zaradi velikega števila biološko aktivnih spojin, bolhe in klopi ne morejo razviti tolerance na margoza ekstrakt.

 



DOBRO POČUTJE IN VITALNOST
Tako kot ljudje tudi naši ljubljenčki ne morejo brez življenjsko pomembnih vitaminov, mineralov in mikroelementov. Če jih psi dobijo zadostno količino, ti povečajo tudi mobilnost in vitalnost živali.
Akutno pomanjkanje teh snovi, ki je pogosto posledica enostranske prehrane, staranja in bolezni, vodi do simptomov pomanjkanja v celotnem organizmu: neaktivnost, vnetje kože, rane, ki težko zacelijo, in celo ohromelost so lahko posledice pomanjkljive oskrbe.

ZDRAVI PRIBOLJŠKI
Pohvala in druge spodbude zelo pomagajo pri vzgoji psa. S primerno nagrado se vaš pes nauči ravnati po vaših željah in ima voljo, da se nauči še več.
Ker se take nagrade dodajajo h glavni hrani, morajo biti priboljški zdravi in lahki, kot je na primer PHA Naravni priboljšek. Sladkor, umetna barvila, konzervansi in začimbe so nezdravi tako za psa kot za vas in se jim morate izogniti, kadar gre za prehrano vašega štirinožca. Zato naredite nekaj dobrega za vašega psa in bodite pri nakupu pozorni na sestavine in lahke grižljaj


PHA PROIZVODI: Naravni priboljšek za psa
Poleg izdelkov za zaščito pred zunanjimi zajedalci, za vitalnot ter zdravih priboljškov linija PHA ponuja številne druge proizvode za nego in zdravje psov in mačk, ki so na voljo izključno v lekarnah in pri izbranih veterinarjih. Za več informacij obiščite spletno stran www.p-h-a.si ali facebook stran http://www.facebook.com/PHAZdravjeMalihZivali.