Zanimivosti

Ko ta človek vstopi, potniki panično bežijo

M.J.
24. 4. 2014, 15.37
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Moški z bolnimi nogami in odprtimi ranami že več mesec zapored vstopa na avtobuse in okoli sebe širi neznosen smrad. In ko potniki, že vajeni njegovega početja, opazijo, da vstopa v avtobus, panično bežijo.

Facebook

Neznani moški vstopa na avtobuse in tramvaje na beograjski železniški postaji in se nato vozi po Beogradu. Okoli sebe širi neznosen smrad, potniki pa se zaradi njegovega početja vsakodnevno pritožujejo lokalnim oblastem. Moški naj bi bil star okoli 30 let.

»To je strašno! Že nekaj časa se ne moram v službo pripeljati z enim prevozom, stalno moram prestopati,« je samo eden izmed komentarjev, ki jih je moč slišati ob jutranji konici. Poleg tega potniki stalno zapuščajo sredstva javnega prevoza. »Grozno ljudje, za čem boleha, da morda nima HIV-a?« je dejala neka starejša gospa.

Večina potnikov, seznanjenih s to situacijo takoj zapusti vozilo, ko vidijo da prosjak vstopi, no tisti neinformirani pa so prisiljeni vohati njegov smrad in prenašati njegovo vsiljivo prosjačenje.

»Pomagajte ljudje, imejte srce zame in mojo bolno mamo,« to je vse kar prosjak ponavlja, reagira pa samo na stegnjeno roko z denarjem. Tudi, če ga kdo vpraša, zakaj ne odide k zdravniku, to preprosto presliši in nadaljuje s prosjačenjem.

»Primer prosjačenja spada pod kaljenje javnega reda in miru, zlasti če vzamete v obzir, da je moški med prosjačenjem lahko tudi agresiven – če mu ne date denarja, vzpostavlja tudi fizični kontakt. Pred nedavnim smo začeli s koordinirano akcijo, da takoj, ko dobimo prijavo odide na teren policija in moškega pridrži in ga odpelje na zdravljenje,« je dejala Ana Bošković iz službe za komuniciranje z občani.