Zanimivosti

Dom upokojencev za starejše občanke najel slačifante: sorodniki tožijo!

N.J.
12. 4. 2014, 20.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

V domu upokojencev so želeli razveseliti starejše občanke in v ta namen v svoje prostore povabili slačifante. A vse, kar imajo zdaj od tega, je tožba.

Sin ene izmed varovank se je pritožil, ko je videl fotografijo svoje mame, kako striptizerju za hlačke tlači bankovce. Vztraja, da je striptizer napadel njegovo močno verno mati. A po fotografiji sodeč je mnjegova mati vse prej kot trpela nasilje. Sin vztraja in od doma zahteva vrtoglavo, 7-mestno številko denarja. O točnem znesku mediji ne poročajo. "Tožnica Bernice Youngblood je bila v neizbežnem in žaljivem položaju. Bila je zmedena in zbegana, zakaj se gol mišičnjak sklanja nad njo in se drgne ob njo," je navedeno v tožbi. "Najemanje mladih striptizerjev, da zabavajo starostnice, je redna praksa doma. Gospa je 85 let živela kot zgledna članica baptistične Cerkve in bila je delavna ženska. Zdaj je oskrunjena."

Striptiz naj bi bil redna praksa, saj naj bi se varovanke doma pogosto tako zabavale. Dogodki so se odvijali v prostorih za druženje. Ena izmed predstavnic medicinskega osebja v domu je povedala, da so slačifante najeli v dobri veri in za zabavo. 

Howard Fensterman, odvetnik doma za ostarele, je pojasnil, da so gospe anonimno glasovale, ali bi imele striptiz ali ne, dom pa je za dogodek kril strošek 250 dolarjev. "V tem ni nič narobe. Gospe so odrasle," je povedal. Sin ene izmed varovank pa vzrtaja, da so dogodek organizirali zgolj iz svojih perverznih razlogov, da se je osebje lahko naslajalo ob pogledu na postavne moške in se norčevalo iz starih ženičk. "Youngblood ni sposobna ne mentalno ne fizično, da bi se branila," še navaja v tožbi. Poleg tega se sinu zdi tudi sporno, da je imela gospa pri sebi denar, ki naj bi ga sicer hranili posebej. "Ko gre za zlorabo starejših, je prav, da odgovorni plačajo za to. Zahtevali bomo milijonsko odškodnino. Točno vsoto bomo sporočili sodišču," je komentiral odvetnik ogorčenega sina.