Zanimivosti

Gorski reševalci dobili dva dusterja

A.Š.
7. 4. 2014, 14.46
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Romuni bodo za kratek čas opremili slovenske gorske reševalce.

Gorski reševalci so v soboto na slovenski obali sodelovali pri veliki reševalni vaji Klifi Piran 2014. Svojo strokovnost so prikazali v zahtevni in nevarni steni, kjer lahko samo bogato znanje in izkušnje zagotovijo uspešno zaključeno reševanje. Za uspešen odziv na klic na pomoč gorski reševalci še kako potrebujejo zanesljiva vozila, ki jim omogočijo hiter prihod na teren, čim bližje mestu nesreče. 

»Dacia duster je kljub ugodni ceni čisto pravi terenec. Z njim lahko reševalci v naravnem okolju pridemo bližje kraju nesreče. S tem se močno skrajša čas, ki je potreben za naš prihod do ponesrečencev. Odvisno od njihovih poškodb in vremenskih razmer pa prav hitrost lahko odloča o preživetju,« pojasnjuje pomembno vlogo ustreznih vozil pri njihovem delu predsednik Gorske reševalne zveze Slovenije Igor Potočnik. 

Vozili bosta večinoma delovali v okviru gorskih reševalnih služb Postojna in Škofja Loka. Postojnski reševalci bodo z dusterjem zagotavljali varnost po hribovju Nanosa, celotnem Krasu in plezalnih stenah v Ospu, v Škofji Loki pa bo duster postal spremljevalec reševalcev po Škofjeloškem hribovju Selške in Poljanske doline (Blegoš, Ratitovec, Porezen, Soriška planina …).