Zanimivosti

Vinjeni 13-letnik se je želel zaklati - opila ga je mati!

N.J.
30. 3. 2014, 07.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Italijo je razburil dogodek, ki bi se skoraj zaključil tragično. Opiti 13-letnik si je želel z nožem vzeti življenje, alkohol pa naj bi mu že nekaj dni zaporedoma ponujala kar mati.

V italijanskem Grosettu so policisti aretirali mati, ki je več dni zaporedoma opijala svojega 13-letnega sina. Ta naj bi bil v tako hudi stiski, da si je hotel z nožem vzeti življenje, a ga je mati vseeno razorožila. Nato so posredovali policisti. Dečka so odpeljali v bolnišnico, mati pa na policijsko postajo. Mati je tam priznala, da je sinu dajala alkohol, vendar je sin povedal drugače - on naj bi želel storiti samomor in naj bi sam osegel po alkoholu.

Rekonstrukcija dogodkov

Policisti so se odzvali na klic, da v stanovanju nek fant trpinči svojo mamo. Ko so prispeli na kraj dogodka, so nali mati, ki se je na vse pretege trudila zapreti vrata sobe - opirala se je z nogami in rameni, medtem ko je v rokah držala nož.Na drugi strani vrat je bil 13-letnik, ki se je upiral in skušal pobegniti iz sobe. 39-letnica romunske krvije povedala, da je v sobi njen sin, ki se je želel ubti in da mu je komajda uspela iz rok izpuliti nož.Zmedeni mladenič je bil precej opit, mati pa je povedala, da mu je alkohol ponujala ona. Ves teden naj bi pil vino in pivo in grozil, da se bo vrgel skozi okno, če ga ne bo zadovoljila.

Mladenič od junija 2013 ni obiskoval šole in tamkajšnji Center za socialno delo je menda v preteklosti že posredoval. 13-letnika so odpeljali v bolnišnico, medtem ko so mat ovadili zaradi nasilja v družini.