Zanimivosti

Z nevidno kodo v Ameriko

STA
26. 2. 2014, 16.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Slovenska podjetniška ekipa iCcode je bila s svojo istoimensko rešitvijo sprejeta v elitni ameriški pospeševalnik Tech Wildcatters. Poleg investicije v višini 25.000 dolarjev bodo v prihodnjih treh mesecih lahko izkoristili mrežo uglednih mentorjev za nadaljnji razvoj rešitve, iskanje prvih kupcev in pripravo na naslednjo fazo investicije.

Arhiv Svet24

Ekipo sestavljajo Aljaž Andrejaš, Kristijan Pukšič, Luka Druks, Matija Vrbovšek in Rok Ajdnik, so danes sporočili iz Tovarne podjemov, podjetniškega inkubatorja Univerze v Mariboru, katerega reden član je ekipa iCcode. Rešitev iCcode je nevidna koda, ki jo oglaševalci, filmski studii in drugi pripravljalci televizijskih vsebin vstavijo v svoje obstoječe vsebine, kot so televizijski in spletni video oglasi, filmi ipd.

Koda omogoča, da gledalci televizijskih vsebin s pomočjo aplikacije za mobilne telefone, ki jo preprosto usmerijo v televizijski ekran, pridobijo nazaj na mobilni telefon dodatne informacije, kot so spletna stran, naslov na Facebooku, koda za popust, povezava do nagradne igre, informacije o izdelkih. Tako ustvarjajo dvosmerno komunikacijo televizijskih vsebin z uporabniki. Po drugi strani pa ponudniki vsebin pridobijo podrobne podatke o gledanosti in angažiranosti uporabnikov.

Tech Wildcatters je elitni ameriški pospeševalnik s sedežem v Dallasu v ZDA. Po mnenju revije Forbes sodi med 10 najboljših ameriških pospeševalnikov. Ekipa iCcode sodi med štiri odstotke ekip, ki so bile sprejete v šesti krog trimesečnega programa. Skupaj s preostalimi 13 ekipami se bodo osredotočili na iskanje prvih uporabnikov in kupcev, dodelavo poslovnega modela in iskanje nadaljnje investicije. Z ekipami bo sodelovala tudi ugledna skupina mentorjev. Ekipa iCcode je za prvo fazo prejela tudi 25.000 dolarjev investicije v zameno za osemodstotni delež v podjetju.

V Tovarni podjemov ob vsem tem poudarjajo, da je ekipa iCcode že četrti njihov član, ki je bil sprejet v ugleden globalni pospeševalnik.