Ekipo sestavljajo Aljaž Andrejaš, Kristijan Pukšič, Luka Druks, Matija Vrbovšek in Rok Ajdnik, so danes sporočili iz Tovarne podjemov, podjetniškega inkubatorja Univerze v Mariboru, katerega reden član je ekipa iCcode. Rešitev iCcode je nevidna koda, ki jo oglaševalci, filmski studii in drugi pripravljalci televizijskih vsebin vstavijo v svoje obstoječe vsebine, kot so televizijski in spletni video oglasi, filmi ipd.

Koda omogoča, da gledalci televizijskih vsebin s pomočjo aplikacije za mobilne telefone, ki jo preprosto usmerijo v televizijski ekran, pridobijo nazaj na mobilni telefon dodatne informacije, kot so spletna stran, naslov na Facebooku, koda za popust, povezava do nagradne igre, informacije o izdelkih. Tako ustvarjajo dvosmerno komunikacijo televizijskih vsebin z uporabniki. Po drugi strani pa ponudniki vsebin pridobijo podrobne podatke o gledanosti in angažiranosti uporabnikov.

Tech Wildcatters je elitni ameriški pospeševalnik s sedežem v Dallasu v ZDA. Po mnenju revije Forbes sodi med 10 najboljših ameriških pospeševalnikov. Ekipa iCcode sodi med štiri odstotke ekip, ki so bile sprejete v šesti krog trimesečnega programa. Skupaj s preostalimi 13 ekipami se bodo osredotočili na iskanje prvih uporabnikov in kupcev, dodelavo poslovnega modela in iskanje nadaljnje investicije. Z ekipami bo sodelovala tudi ugledna skupina mentorjev. Ekipa iCcode je za prvo fazo prejela tudi 25.000 dolarjev investicije v zameno za osemodstotni delež v podjetju.

V Tovarni podjemov ob vsem tem poudarjajo, da je ekipa iCcode že četrti njihov član, ki je bil sprejet v ugleden globalni pospeševalnik.