Zanimivosti

Častilci hudiča nameravajo kip Satana postavili pred vladno stavbo

J. P.
9. 1. 2014, 12.24
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Zasnova dobra dva metra visoke skulpture predstavlja brezbožni idol Baphomet, sedeč na prestolu, ozaljšanem z obrnjenim pentagramom. Ob vsaki strani mu stojita dva smejoča se otroka.

Insignija (oz. skupek simbolov), ki se dviga iz njegovega naročja, predstavlja tudi nabrekli falus, zaradi česar je prisotnost otrok toliko bolj neprimerna. Satanistični tempelj, organizacija iz New Yorka, bi opisani kip postavila pred vladno stavbo zvezne države Oklahoma.

Predstavnik imenovanega templja je dejal, da »spomenik predstavlja poglede satanistov tako v Oklahomi kot širše. Kip bo tudi funkcionalen: v iskanju navdiha se bodo v Satanovo naročje lahko usedli ljudje vseh starosti.«

V imenovanem templju naj bi že zbrali potrebna sredstva za postavitev spomenika, čakajo le še na zeleno luč oblasti. Slednje se zdi malo verjetno, česar se bržda zavedajo tudi satanisti. Slabe reklame pač ni.

Baphomet naj bi že več stoletij predstavljal nazore okultne elite. Če to drži, bi številni ljudje na visokih položajih gotovi bili zagreti za postavitev kipa sporni figuri. In čeprav kip hudiča in dveh otrok za večino predstavlja višek neokusnosti, po mnenju nekaterih več kot dostojno predstavlja pravi obraz okultnih elit.