Zanimivosti

Grozna skrivnost običajnega fanta iz soseske

M.J.
22. 11. 2013, 12.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Pojavljajo se nove podrobnosti, vezane na življenje Rossa Ulbrichta. Izgleda, da ta običajni fant iz soseske ni samo vodil največje internetne strani za prodajo droge in orožja.

Potem, ko so prejšnji mesec prijeli enega izmed kraljev internetnega podzemlja Rossa Ulbrichta, so bili njegovi prijatelji in sorodniki šokirani. Še vedno trdijo, da gre za napako in da so prijeli napačno osebo. Oblasti ga sumijo vodenja največje internetne strani za prodajo droge in orožja in če ga oblasti spoznajo za krivega, bo lahko za rešetkami preživel celo življenje.

Po prijetju zaradi vodenja internetne strani Silk Road, so se na internetu pojavile informacije, da naj bi Ulbricht naročil umor osebe, ki je želela objaviti podatke o uporabnikih njegove spletne strani, odkrili pa so tudi nove podrobnosti, vezane na ta primer. Ross, ki je bil na spletu poznan kot Dread Pirate Roberts naj bi organiziral uboj šestih ljudi, za umazano delo pa najel poklicnega morilca in mu plačal skoraj pol milijona evrov in sicer v internetni valuti Bitcoins. Vendar se je pri tem uštel, saj je bil poklicni morilec policaj pod krinko. Kljub zahtevi za varščino, mu je sodišče ni odobrilo.