Zanimivosti

Hollywoodski igralec zabodel svoje dekle

19. 11. 2013, 16.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Nepomemben hollywoodski igralec Shelley Malil, ki je v komediji Štiridesetletni devičnik igral nerodnega prodajalca, je zavozil svojo življenjsko vlogo, saj ga je porota spregledala in obsodila na dolgo zaporno kazen, ker je več kot dvajsetkrat zabodel nekdanje dekle.Čedna Kendra Beebe je po čudežu preživela njegov poblazneli napad in si oddahnila, ker 49-letnemu igralcu med pričanjem ni uspelo prepričati porote, da je šlo za samoobrambo.

»Bala sem se, da mu bo, ker je igralec, uspelo pretentati porotnike,« pravi 38-letna svetlolaska. »Zadovoljna sem, ker je sodni sistem opravil svojo nalogo.«

Marihuana in spolna igračka

Malil se je rodil v Indiji in dobil številne manjše vloge na televiziji in filmih. Najopaznejša je bila v že omenjenem Štiridesetletnem devičniku, v katerem je igral sodelavca Steva Carrella v trgovini z elektroniko. Film je bil ena velikih uspešnic leta 2005. Romanca s Kendro se je začela leta 2007.

Stike sta navezala na spletni strani za zmenke. Razmerje je šlo kmalu po zlu, avgusta leta 2008 pa sta še enkrat – neuspešno – poskusila. Takrat so se stvari zares poslabšale. Jezen Malil je ločeno mamo dveh otrok iz maščevanja vrgel iz avta na obali v bližini njenega doma v San Diegu. Priznava, da ji je od tam ukradel nekaj stvari, med drugim marihuano in spolno igračko, »da bi jo razjezil«.

Naslednji večer se je po lastnih besedah odpeljal do njene hiše, da bi se opravičil in ji priznal, da je njene fotografije, na katerih je gola, poslal uslužbencem zavarovalniške agencije, katere lastnica je. Toda tožilci trdijo, da jo je pravzaprav prišel ubit, kar potrjuje njeno srhljivo pričanje.

Iz objema v napad

Na sodišču je povedala, da je s prijateljem, glasbenikom Davidom Maldonadom, ravno srebala kozarec vina, ko se je pripeljal Malil. Sklonil se je, kot bi jo hotel objeti, potem pa jo je zabodel z nožem. »Čutila sem prvinski, instinktivni, živalski strah,« se spominja žrtev. »Rekel je Kendra, Kendra, Kendra, zabliskalo se je srebro in začel je mahati z nožem.«

Maldonado je skočil na noge in se spopadel z norim ostudnežem. Nož mu je izbil iz rok in ga vrgel na sosedovo dvorišče. Kendra je vpila na vsa pljuča in Malila udarila z motiko. Vendar ga to ni zaustavilo. Malil je pograbil kuhinjski nož in jo lovil po hiši. Ujel jo je na sprednji verandi. Tam je nadaljeval brutalen napad, dokler ji na pomoč niso prihiteli sosedje. Kendra je imela vsega skupaj 23 vbodnih ran na obrazu, vratu, rokah in nogah. Ena je le za las zgrešila vratno arterijo, zaradi druge so se ji sesedla pljuča.

Po brutalnem napadu se je borila za življenje. »Mislila sem, da se ne bom prebudila, če bom zaspala,« pripoveduje. Malil je medtem o grozljivem dogodku povedal precej drugačno zgodbo in seveda pričal sebi v prid. Vztrajal je, da je ravnal v samoobrambi, da Kendre ni nameraval ubiti ali ji sploh kaj storiti. Poroti je razložil, da je nastal kaos in da se je počutil ogroženega, saj se je bal, da bi ga Maldonado napadel.

»Slišal sem, da je nekdo za mojim hrbtom zgrabil stol in segel po nožu. Grabil me je za roko, jaz pa sem vlekel v drugo stran.« Malil je menda potem videl, da je Maldonado tekel proti svojemu avtomobilu. »Skoraj stoodstotno sem bil prepričan, da ima v avtu pištolo in da se bo z njo spravil nadme. Prišel sem izza vogala. Bilo je srhljivo tiho in nenadoma me je nekdo udaril po glavi.«