Zanimivosti

Super moč ali lepljiva koža?

jp
15. 11. 2013, 17.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Petinpetdesetletni Miroslaw Magola iz Nemčije trdi, da lahko telepatsko manipulira s kovinskimi predmeti.Svoje posebne moči je odkril med proučevanjem fenomena umske manipulacije v devetdesetih letih prejšnjega stoletja. Od takrat je pilil svojo tehniko in raziskoval človeški magnetizem.

Vendar pa noče zgolj, da se nanj lepijo predmeti, saj bi rad svoje moči uporabil za dobro človeštva: »Odločen sem, da razvijem svoje sposobnosti. Trenutno se ukvarjam s telepatijo in zdravljenjem, da bi odkril, kako psihokinetično energijo uporabiti na dober način.« In kot pravi, ni edini s takšnimi močmi, imeli naj bi jih tudi drugi.

Kot gre pričakovati, so ljudje glede tega ali skeptični ali preveč radovedni. A kot meni Magola, je meja med resnico in prevaro v zmožnosti zoperstaviti se zakonom gravitacije. Dobrobit človeštva pa ni njegov edini cilj, saj namerava osvojiti nagrado Paranormalnega izziva, ki znaša slabih 737.000 evrov in ni bila še nikdar osvojena, torej že skoraj pol stoletja.

Izziv je idejni otrok čarovnika Jamesa Randija, zmaga pa lahko kdorkoli, ki zmore prikazati takšne ali drugačne umske moči.