Zanimivosti

Bar, v katerem strežejo čisti kokain

(uk)
31. 8. 2013, 17.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Nekateri strokovnjaki verjamejo, da je vojna z drogami že vnaprej izgubljena. Na to kaže tudi dejstvo, da obstaja bar, v katerem strežejo kokain.

V Boliviji, natančneje v mestu La Paz, obstaja bar z imenom Route 36, v katerem lahko stranke naročijo izključno kokain. Route 36 naj bi bil prvi pravi kokainski bar na svetu. Kokain v baru naj bi bil čist ter neoporečen, zato vanj zahaja tudi ogromno turistov. Bar nenehno spreminja lokacijo, niti ne toliko zaradi policije, temveč zaradi pritožb sosedov, zato ga je težko najti.

Prodaja heroina je v Boliviji sicer strogo prepovedana, a to lastnikov bara ne ustavi, njihovih strank pa tudi ne. »Imeli smo celo goste iz Avstralije. Bili so fantje, ki so bili v baru kar štiri dni skupaj. Zapustili so ga, samo ko so odšli na bankomat,« je dejal eden od zaposlenih v baru. Bar je odprt samo ponoči in mora nenehno menjati lokacijo, kot že rečeno, navadno zaradi sosedov. Turist pa lahko izve naslov nove lokacije samo prek ustnih informacij. Bolivija je ena največjih proizvajalk kokaina na svetu. Mimogrede, gram kokaina stane približno 14 do 21 dolarjev (10 do 15 evrov).