Zanimivosti

Do svoje smrti trdil, da je oče seciral Nezemljane

(uk)
30. 8. 2013, 19.37
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Dr. Jesse Marcel mlajši je zadnjih 35 let poskušal prepričati javnost, da je bil njegov oče prisoten pri strmoglavljenju nezemeljskega plovila in da je seciral trupla pilotov.

Wikimedia
Dr. Jesse Marcel mlajši

Leta 1947 naj bi se v bližini mesta Roswell (New Mexico) zrušil NLP. Prisoten naj bi bil tudi Jesse Marcel starejši. Oče naj bi neke noči prišel do svojega 10-letnega sina in mu pokazal nenavaden predmet. Pri tem mu je dejal, da si ga mora ogledati, saj česa takšnega ne bo videl nikoli več.

Wikimedia
Ostanki balona?

Wikimedia

Mesto Roswell živi od turistov, ki trumoma prihajajo tja v upanju, da bodo razkrili nove podrobnosti o Nezemljanih, zato mestnim oblastem ni do tega, da bi legenda o Roswellu umrla.

Jesse Marcel mlajši je umrl v 76. letu starosti in do smrti je ljudi prepričeval, da govori resnico o očetu. Takoj po nesreči NLP-ja, tako je vsaj pripovedoval Jesse, je na mesto prišel tudi njegov oče in ostanke trupel Nezemljanov so v tajnosti prenesli v vojaško bazo, kjer naj bi opravil obdukcijo.

Wikimedia
Nenavadna bitja

Njegov oče je bil vodja tajne službe v vojaški bazi Roswell Army Air Field. »Jesse ni lagal, povedal je pač, kar je videl,« je dejala njegova žena Linda. Oče naj bi sinu prinesel ostanek vesoljske ladje in mu dejal, da je to nekaj, kar ne prihaja z Zemlje. Jesse Marcel mlajši je nato pripovedoval, da je šlo za predmet, ki je bil vijoličaste barve z nenavadnimi hieroglifi.

Wikimedia
Obdukcija Nezemljana

Vojska je trdila, da je šlo za ostanke balona, ki so ga uporabljali za vremenske poskuse, pozneje pa so trdili, da je šlo za balon, naperjen proti takratni Sovjetski zvezi. Jesse mlajši je napisal knjigo The Roswell Legacy, v kateri opisuje očetovo vlogo v prikrivanju resnice.

Wikimedia
Tako naj bi izgledalo plovilo