Zanimivosti

Kaj bo prinesel Windows 8.1

STA / A.M.
27. 8. 2013, 16.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Vodilni proizvajalec programske opreme na svetu Microsoft je zaključil razvoj operacijskega sistema Windows 8.1. Partnerskim proizvajalcem originalne strojne opreme bo tako le 10 mesecev po predstavitvi operacijskega sistema Windows 8 že začel dostavljati posodobitvi Windows 8.1 in Windows RT 8.1.

Reuters

Kot so danes še sporočili iz slovenske podružnice Microsofta, to tudi dokazuje Microsoftov napredek pri prehodu na nov, hitrejši cikel predstavljanja izdelkov na trgu. Izdelke na trgu sedaj predstavljajo hitreje kot kdaj koli prej in z večjim poudarkom na povezovanju med različnim izdelki in storitvami.

Windows 8.1 je po navedbah Microsofta Slovenija pomembna posodobitev operacijskega sistema, ki temelji na povratnih informacijah uporabnikov in sodelovanju med različnimi Microsoftovimi razvojnimi skupinami. Uporabnikom naj bi z intuitivnim in odzivnim uporabniškim vmesnikom zagotovil še boljšo poenoteno izkušnjo na vseh napravah.

Windows 8.1 bo domačim in poslovnim uporabnikom, širšemu partnerskemu ekosistemu ter naročnikom MSDN in Technet na voljo 18. oktobra, več informacij pa je na voljo na spletni strani The Windows Blog.

Nova različica operacijskemu sistemu med drugim vrača gumb Start, pri Microsoftu pa so dodali tudi številne druge funkcije in izboljšave, med drugim na področju personalizacije, spletnega brskalnika Internet Explorer 11, iskanja po spletu, vgrajenih aplikacij, med katerimi bo tudi nekaj novih, izboljšano izkušnjo pri uporabi Windows Store in integracijo z oblačno storitvijo Skydrive.