Zanimivosti

Čisto pravi odrski duh

(uk)
14. 8. 2013, 15.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Vas je morda strah duhov? Kaj bi šele rekli na čisto pravega rokmetalskega duha, ki očitno ne more in noče zapustiti odrov? In je prava legenda?

Facebook

Tako vsaj pravijo oboževalci legendarnega pevca Ronnieja Jamesa Dia, ki naj bi se kot duh še zmeraj pojavljal na odru. Dio, ki je nastopal za legendarne skupine Elf, Rainbow, Black Sabbath, Heaven & Hell in seveda v skupini Dio, je žal preminil leta 2010, po hudi bitki z rakom na želodcu. Njegovi oboževalci pa so prepričani, da njegov duh še zmeraj tava po svetovnih odrih.

Prejšnji teden naj bi se pojavil na koncertu skupine Last in Line, ki je poimenovana po njegovem albumu in v kateri igra bivši kitarist skupine Dio, Vivian Campbell. Fantje skupine v glavnem preigravajo Diove stare pesmi, to pa je bil njihov prvi koncert. In po mnenju oboževalcev je bil Dio z njimi, za to pa imajo tudi dokaz.

Koncert je bil v Fullertonu v Kaliforniji in sprva ni nihče opazil ničesar nenavadnega. Ko pa je eden od oboževalcev skupine začel pregledovati fotografije, ki jih je posnel na koncertu, je na eni opazil nenavadno pojavo. »Naj se sliši še tako noro, ampak videti je, kot da je Dio tik nad Vivianom,« je dejal oboževalec, ki je posnel fotografijo. Tudi člani benda so pregledali posnetke in fotografije in so prepričani, da je bil Dio res z njimi. Dodali so celo, da se je za nekaj trenutkov uspel utelesiti preko bobnarja. Ali to ali pa je šlo le za nenavadno igro luči.